Novi detalji nesrećne ljubavi princeze Dajane: Kraljevska porodica je želela da je drži pod sedativima

Novi detalji nesrećne ljubavi princeze Dajane: Kraljevska porodica je želela da je drži pod sedativima

Autor: | 01/04/2017

0

Dajana Spenser je imala samo 19 godina kada je upoznala i zaljubila se u britanskog princa Čarlsa.

Par se venčao 1981, a medeni mesec su proveli krstareći kraljevskom jahtom Royal Yacht Britannia. Novopečenim mladencima to je trebalo da bude najlepši period u braku.

Prinčevi Vilijam i Hari podižu spomenik u čast ledi Dajane

Međutim, prema navodima koji se mogu pročitati u najnovjoj knjizi o kraljevskom paru, princeza Dajana je taj medeni mesec opisala kao pravi "pakao".

- Dajana je psihički bila potpuno slomljena kada je saznala da Čarls zapravo voli drugu ženu, Kamilu Parker Bouls. Nekoliko sati pre venčanja ona je povraćala od muke i stresa, a princ je sve naivno pripisao tremi - navodi se u knjizi.

S obzirom da je princeza Dajana na medenom mesecu bila veoma rastrojena, lekari su joj prepisali lek za smirenje "valijum", za koji mnogi kažu da ima i jači uticaj na mozak od heroina ili marihuane.

Neshvaćeno upozorenje u pismu princeze Dajane: Osećam se ekstremno izolovano

- Odbila je da popije taj lek, jer je bila ubeđena da kraljevska porodica želi da je drži pod sedativima da ne bi bila svesna sveta oko sebe i onoga što se događa. Stalno je živela u paranoji da su se svi sa Čarlsove strane okrenuli protiv nje - tvrdi Seli Bedel Smit, američka istoričarka i književnica koja se specijalizovala za biografije poznatih.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: princeza Dajana