Nik Kejv o smrti sina: Bilo je potrebno vreme da organizujemo svoje emocije

Nik Kejv o smrti sina: Bilo je potrebno vreme da organizujemo svoje emocije

Autor: | 30/05/2017

0

 

Muzičar Nik Kejv pričao je o veliloj tragediji i rekao da je period posle pogibije njegovog sina Artura bio “apsoultni emotivni haos”, prenosi magazin NME.

Nik Kejv i njegov bend The Bad Seeds započeli su prvu turneju posle tri godine, u okviru koje će 28. oktobra posetiti Beograd, što su istovremeno i njihovi prvi koncerti posle tragične pogibije Kejvovog 15-godišnjeg sina Artura u julu 2015. godine.

Kejv je u intervjuu za Noisey, kaže da što više vremena prolazi od Arturove smrti, lakše, ali ne i uvek moguće, “podeliti vreme”.

-Tako da postoji ono što mi zovemo vreme za sećanje i postoji vreme za rad, i uspevamo koliko toliko - ali uvek - da nekako to razdvojimo. Tokom vremena za sećanje, nismo u stanju da radimo i slčno. Ali uspevamo da nekako iskoračimo iz toga, obavljamo svoje poslove, i budemo jedni s drugima. Postajemo sve bolji u tome, ali, znate, ne uvek sa uspehom, objašnjava legendarni muzičar.

On kaže i da je neposredno posle smrti sina bio u apsolutnom emotivnom haosu 24 sata, sedam dana u nedelji.

-Nismo imali kontrolu nad bilo čim, i bilo nam je potrebno vreme - zvuči čudno to reći - ali da organizujemo svoje emocije. Drugačije ne možeš živeti, zaista, navodi Kejv.

Osvrnuo se i na rad na svom poslednjem albumu Skeleton Tree, budući da su se poslednja snimanja obavila nakon tragedije koja ga je zadesila.

Sa suprugom i sinovima Erlom i Arturom 2007. godine

 

-Niko nije mogao da funkcioniše na održiv način u studiju, što se ispostavilo kao dobra stvar, jer se zbog toga nismo petljali sa svim tim pesmama. Imali smo te ekstremno sirove pesme koje su odjekivale osećanjima u vezi sa onim što se dogodilo i postale ogledalo tog užasnog događaja, objašnjava Nik Kejv.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: nik kejv

Pročitajte još