Istina o vitkoj liniji Odri Hepbern: Uživala je u vežbanju, čokoladi i viskiju

Istina o vitkoj liniji Odri Hepbern: Uživala je u vežbanju, čokoladi i viskiju

Autor: | 16/08/2017

0

Prošlo je gotovo 25 godina od smrti velike holivudske dive Odri Hepbern, ali njeni filmski klasici, posvećenost filantropiji, profinjena elegancija i dečački šarm karakteristike su po kojima ne prestajemo da joj se divimo.

Američki časopis People donosi priču o dosad nepoznatim detaljima iz privatnog života američke glumice, koje su otkrili njeni najbliži. Odri Hepbern bila je poznata po vitkoj figuri i besprekornom držanju. Njen sin Luka Doti otkriva kako je njegova majka održavala takvu liniju.

- Ljudi misle da je bila mršava jer je patila od poremećaja ishrane, ali to je daleko od istine. Obožavala je talijansku hranu i testeninu. Jela je dosta žitarica, malo mesa, i zapravo od svega po malo.

Pri visini od 170 santimetara težila je svega 49 kilograma svoj ceo život, a čak je aukcijska kuća Christie’s naručila lutke struka širine 55 santimetara za skorašnju aukciju njene odeće i sličnih dragocenosti.

Robert Volders, njen ljubavni partner od 1980. godine pa sve do njene smrti 20. januara 1993. otkrio je da Odri nikada nije gladovala, ali je uživala u vežbanju, čokoladi i viskiju.

- Znali smo da šetamo kilometrima, bila je izdržljivija od mene. Imala je zdrav metabolizam i nikada nije preterivala. Nikada nije bila na dijeti. Za doručak bi jela raženi hleb sa džemom, za ručak je bila piletina, teletina ili testenina. Često s povrćem iz sopstvene bašte. Za večeru smo imali supu sa piletinom i povrćem. Nakon večere pojela bi čokoladu. Uveče je znala da popije prst viskija - ispričao je Volders.

Hepbern je tokom Drugog svetskog rata bila prisiljena da gladuje, a njena porodica veruje da je baš zbog toga ceo život bila vitka. Kći holandske grofice i oca Britanca koji je napustio porodicu kada je Odri imala 6 godina, jedva je preživela nemačku okupaciju Holandije, koja je počela kada je glumica imala tek 11 godina.

- Kada se rat već bližio kraju, moja majka gledala je smrti u oči. Preživela je hraneći se koprivom i gomoljikama lala. Pila je vodu da napuni stomak. Ceo život bila je anemična, verovatno kao posledica ratnog vihora - rekao je njin sin.

Bila je istog uzrasta kao i Ana Frank.

- To je devojčica koja nije preživela. Ja jesam - znala je da kaže Odri Hepbern. Tada bi joj se oči napunile suzama, a glas bi pukao.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: odri hepbern

Pročitajte još