Džon Kliz dobio u Sarajevu gromoglasan aplauz i počasnu nagradu (video)

Džon Kliz dobio u Sarajevu gromoglasan aplauz i počasnu nagradu (video)

Autor: | 16/08/2017

0

Slavni britanski glumac Džon Kliz, poznat po ulogama koje je ostvario u kultnom serijalu “Monty Python”, predstavio se u sredu publici 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) gde je bio počasni gost i dobio nagradu za doprinos filmskoj umetnosti.

Uoči projekcije filma “Riba zvana Vanda” upriličene u njegovu čast Klizu je uz buran dugotrajni pljesak publike uručena nagrada “Počasno srce Sarajeva” koju direkcija festivala već tradicionalno dodeljuje velikim svetskim imenima filmske umetnosti.

A post shared by Denis Memic (@de.me) on Aug 16, 2017 at 12:44pm PDT

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra kazao je kako je Kliz neko ko je sve gledaoce naučio pravom značenju humora.

- Ovo srce dodeljujemo nekome ko nas je učio da se smejemo sami sebi, da humor i ironija mogu spasiti živote a mi u Sarajevu to znamo jako dobro - kazao je Purivatra.

Vremešni Kliz je pak u kazao kako je oduševljen dolaskom u Sarajevo te kako je već prihvatio poziv da bude član žirija SFF-a naredne godine pa je najavio svoj novi dolazak u glavni grad BiH.

A post shared by Mondo BiH (@mondo_bih) on Aug 16, 2017 at 12:47pm PDT

- Ovo je vreme u istoriji u kome možda najviše trebamo komičare - bila je poruka britanskog glumca sarajevskoj publici koji se s prevoditeljkom poigrao na prepoznatljivi način.

A post shared by Mirel Ibrahimović (@mirel_i) on Aug 16, 2017 at 11:58am PDT

Kazao je kako je bio “uplašen” pri dolasku u Sarajevo jer su ga pratili telohranitelji.

- Šta će to jednom 77 godina starom komedijašu... Pa imam tek još koju godinu života, ali kad malo bolje razmislim kazali su kako bi me neko mogao ubiti, a znam da to ne bi bio prvi put da je neko ubijen u Sarajevu - kazao je Kliz praveći šale na sopstveni račun s očevidnim aluzijama na atentat na Franju Ferdinanda.

A post shared by Amina (@aminacikicertem) on Aug 16, 2017 at 12:47pm PDT

Ali, ostao je i ozbiljan kada je podsetio na četvorogodišnju opsadu Sarajeva kazavši kako je time bio duboko pogođen a dodatno dirnut činjenicom da je SFF pokrenut upravo u jeku rata.

- Nadam se da ste svi na to ponosni - kazao je Kliz.

A post shared by Samir Cacan (@cacans) on Aug 16, 2017 at 12:44pm PDT

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još