Šinejd O`Konor: Sad se zovem Magda, a u Irsku se neću vratiti nikada!

Šinejd O`Konor: Sad se zovem Magda, a u Irsku se neću vratiti nikada!

Autor: | 19/09/2017

0

U poslednjih nekoliko meseci Šinejd O’Konor je svojim objavama na društvenim mrežama nekoliko puta šokirala svet - suicidalna, nesrećna, izmučena bivša pevačka zvezda vapila je za pomoći.

Sada ju je, čini se, pronašla u Americi. Njena najnovija objava, na novom Fejsbuk profilu pod imenom Magda Davitt, zvuči ohrabrujuće - provešće tri meseca u neimenovanom centru za lečenje psihičkih trauma u Nju Džersiju i to pošto je punih 13 godina živela s pogrešnom dijagnozom graničnog poremećaja ličnosti.

Boravak u centru i terapiju organizovao je za nju poznati (i kontroverzni) američki psiholog, dr. Fil Mekgrou, poznat samo kao dr. Fil, pulen Opre Vinfri. Dr. Fil poznat je i po tome što je u vreme najžešće mentalne krize pomagao Britni Spirs.

Šinejd O’ Konor otkrila mračnu tajnu: Majka me je fizički i seksualno zlostavljala (video)

On je Šinejd O’Konor nedavno ugostio u svojoj televizijskoj emisiji. Razgovor je imao ogroman odijek u svetu jer je pevačica odlučila da potpuno ogoli dušu i iznese sve svoje probleme pred milionsku publiku.

Tada je progovorila o svojim ogromnim problemima s mentalnim ali i fizičkim zdravljem, ali i iznela jezivu priču o majčinom zlostavljanju koje je trpela sve do tinejdžerskog doba.  Ispričala je kako ju je njena majka Meri od malih nogu tukla i maltretirala, govorila joj da je ne voli i da nije želela ćerku, i kako je seksualno zlostavljala i nju i njenu braću.

Tada je objasnila i zašto je na Fejsbuku pre nekoliko meseci objavila video u kojem je rekla da će se ubiti. Nadala se da će njena porodica to da vidi i shvati koliko su loše stvari. Ali, pomoć je došla s druge strane.

U samo nekoliko dana od emisije, promena je velika. Ne samo da pevačica ide na lečenje, nego je odlučila i da promeni život.

- Slavim što sam najzad dobila tačnu dijagnozu. Nemam granični poremećaj ličnosti, nego sam bipolarna. Trebalo je da prođe 13 godina u kojima su mi irski lekari govorili drugačije, da stvari najzad sednu na svoje mesto. Antidepresivi su vrlo opasni za ljude s bipolarnim poremećajem. Koristimo druge lekove. To je, dakle, delom razlog zašto mi je toliko trebalo da se oporavim i od histerektomije i dve godine trauma - napisala je na svojem Fejsbuk profilu.

- Sada dobijam prave lekove i ostajem na terapiji. Ovo je najlepše mesto na Zemlji. Zahvaljujući dr. Filipu.

Takođe, pevačica tvrdi da se više nikada neće vratiti u rodnu Irsku i objašnjava promenu imena.

- Biram sreću i samopoštovanje umesto toga. Nikada se neću vratiti nekome ko me ostavio da umrem. A to uključuje i “Šinejd”, koja je samu sebe ostavila da umre i kriva je za sve poput svih drugih. Sada sam nova osoba.

Dodala je i kako ta žena koja je postala, Magda, ima roditelje koji zaslužuju da se zovu roditeljima, sugerišući pritom na svoj odnos s majkom koja je poginula u saobraćajnoj nesreći kada je ona imala 19 godina.

Dve godine kasnije sa pesmom “Nothing compares to you” eterična Irkinja je osvojila sve svetske top-liste.

- Sada sam cvet koji cveta. Mogu da izaberem kako ću da rastem. Nisam više ničiji rob.

 

Stotine hiljada ljudi poslali su joj poruke podrške. Žele joj uspeh u lečenju, uspeh u borbi sa strašnim unutrašnjim demonima, smirenje. Mnogi se, takođe, nadaju da će zaista nešto biti od ideje koje je pevačici dao u svojoj emisiji. Naime, izjavio je kako je kontaktirao Dejvida Fostera, kanadskog muzičara, producenta i kompozitora koji je osvojio 16 Gremija, čoveka koji je sarađivao sa svim najvećim zvezdama od Andree Bočelija, Toni Brekston, Majkla Bubléa, Selin Dion do Dženifer Lopez, Sila, Roda Stjuarta, Madone, Majkla Džeksona i Barbre Strejsend i predložio mu saradnju sa Šinejd, a Foster je izjavio kako bi bio vrlo srećan da radi s njom na novoj pesmi.

Ideja je sjajna i svi koji nesrećnoj muzičarki žele dobro veruju da će se ostvariti bez obzira na sve i bez obzira kako se zvala ova 50-godišnjakinja i dalje ima senzacionalan, poseban glas koji pleni pažnju.

hellomagazin.rs/mg Guliver/Getty/Splash
Tagovi: Šinejd O'Konor