Opasan tandem: Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze snimaju film o Ruzveltu

Opasan tandem: Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze snimaju film o Ruzveltu

Autor: | 28/09/2017

0

Drama o bivšem američkom predsedniku Ruzveltu, prema scenariju Skota Bluma, trebalo bi da bude nadgledaju producentske kuće Leonarda Dikaprija "Appian Way" i Martina Skorsezea, "Sikelia Productions".

 

Teodor Tedi Ruzvelt je bio 26. američki predsednik (1901-1909) koji je preuzeo funkciju kao 42-godišnji potpredsednik, pošto je Vilijam Makinli ubijen, i postao najmlađi predsednik u američkoj istoriji. Pre toga je bio guverner države Nujork i veteran mornarice a tokom mandata je započeo izgradnju Panamskog kanala i doneo niz zakona o ravnopravnosti na domaćem terenu.

 

Njegov prioritet bilo je očuvanje okoline, održavanje zdrave konkurencije i zaštita javnog zdravlja. Bio je najpoznatiji po otvaranju brojnih nacionalnih parkova (što je privatno naročito važno pitanje za Dikaprija) i stvaranju zaliha minerala, nafte i uglja za čuvanje.

Dikaprio bi uskoro trebalo da počne snimanje krimića "The Black Hand" a Skorseze trenutno režira takođe krimi dramu "The Irishman" sa De Nirom, Paćinom, Kajtelom, Kanavaleom i Džekom Hjustonom.

hellomagazin.rs guliver/splash/getty