Prisila Prisli nakon 40 godina napustila Sajentologiju: Dosta mi je, završila sam s tim!

Prisila Prisli nakon 40 godina napustila Sajentologiju: Dosta mi je, završila sam s tim!

Autor: | 22/10/2017

0

Prisila Prisli je jedna od poslednjih slavnih osoba koja je napustila kontroverznu Sajentološku crkvu otkriva The Mail.

Prisli (72), koja je bila član ove religijske sekte zajedno sa Tomom Kruzom i Džon Travoltom, rekla je prijateljima da je napušta posle skoro 40 godina.

- Dosta mi je. Završila sam s tim - rekla je Prisli svojim prijateljima, a možda je njenoj odluci doprinelo i to što je od nedavno počela da se viđa sa Tomom Džonsom. Ona se crkvi pridružila nakon smrti svog supruga Elvisa Prislija.

- Prisili je nakon Elvisove smrti prišao Džon Travolta, te je ubedio i tako je završila u Sajentološkoj crkvi - rekao je izvor za TheMail i naglasio - Ona je bila tamo i u vreme dok je odgajala svoju ćerku Lizu Meri.

Liza Meri je napustila crkvu 2014.

- Odlazak Lize Meri iz crkve je bio veoma težak za Prisilu. One su vrlo bliske, čitava porodica je bliska, tako da je njeno napuštanje bila stvar i odluka čitave porodice.

Liza Meri je nakon izlaska iz crkve rekla: ‘Lagano sam počela da samu sebe uništavam. Uzeli su mi dušu, moj novac, moje sve..."

I Keti Holms kao i Nikol Kidman – bivše supruge zvezde "Top Gana", Toma Kruza – su napustile crkvu, kao i glumica Demi Mur i filmski stvaralac Pol Hagis.

Svi bi kasnije o crkvi govorili kao o "kultu zla", dodajući: ‘Svi  koji su je napustili uradili su to tiho. Svi su tako preplašeni, svi poznati za koje znate’.

Sajentolozi prolaze kroz proces inicijacije, u toku kojeg odgovaraju na ekstremno intimna i lična pitanja o njihovim životoma, uključujući i seksualnu orijentaciju.

Oni koji požele da izađu iz sekte bivaju ucenjivani, a neki koji su poželeli da ekranizuju priču o Sajentologiji su neslavno prošli, a njihovi projekti su na startu ugušeni.

Prisila nije želela da povodom ovoga daje zvanične izjave.

 

 

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: prisila prisli