Dirljive reči Pirsa Brosnana: Kada me supruga pogleda, sav zadrhtim

Dirljive reči Pirsa Brosnana: Kada me supruga pogleda, sav zadrhtim

Autor: | 26/10/2017

0


Prva supruga Pirsa Brosnana, Kasandra, preminula je u 43. (1991. godine) od raka jajnika. Irski zavodnik tada je bio uveren da više nikada neće pronaći ljubav, niti da će više ikada stati pred oltar. Za tren postao je udovac, ali i samohrani roditelj tada osmogodišnjeg Šona.

-Najteže je kada gledaš kako propada neko koga voliš, kako ga bolest izjeda. Tuga te jednostavno razdire i ona postaje deo tvoje psihe.Znam kako je to biti udovac, ali i kako ponovo pronaći ljubav. Uvek postoji nada, a život je prepun uspona i padova. Uprkos svemu, uspomena na Kasandru i njenu borbu sa rakom nikada neće biti zaboravljena, izjavio je Pirs, koji je tri godine nakon Kasandrine smrti ipak uplovio u novu romansu, sa Keli Smit sa kojom je danas u braku 16 godina, i kojoj svakoga dana iznova govori koliko je voli.

Prava ljubav ne mari za kilograme i godine: Zašto je Pirs Brosnan sa suprugom iznenadio javnost (foto)

Inače, ubrzo nakon rođenja napustio ga je otac, a potom i majka, koja je otišla da radi u Londonu. Pirs Brosnan živeo je sa bakom i dedom, spavajući na trošnom metalnom krevetu u pansionu. Oca je upoznao tek 1984. godine, kada je snimao televizijsku seriju "Remington Steele", i tada su proveli samo jedno popodne zajedno.

Težak period ponovio se i 2013. godine, kada je od iste bolesti kao i Kasandra preminula njihova ćerka Šarlot, koju je ona dobila u bivšem braku baš kao i sina Kristofera, a Brosnan ih usvojio.

U intervjuu za "Esquire" govorio je o tim najtežim trenucima:

-Nakon ovih gubitaka za mene je čaša uvek na pola prazna. Tamni, melanholični irski pas savremena na vreme sedi pored mene.

Osim Keli, u životu mu je itekako pomogla vera.

-Odgajan sam kao katolik i uvek ću to biti, iako ne podržavam sve crkvene odluke. Molitva mi je bitna, kao i odlazak na misu. Isto tako, verujem i u život posle smrti.



-Upoznali smo se kada sam bio, baš poput Filipa kojeg sam tada glumio, izgubljen. Tada sam već tri godine bio udovac i samohrani otac. Keli je stub naše porodice, stub mog života i svakog joj dana ponavljam koliko je volim. Govorim joj koliko je lepa i da sve ovo ne bih mogao da nema nje.

Njihova priča potpuno je netipična, a upoznali su se na žurci u Meksiku, u koji je Keli došla kao reporterka u želji da napravi intervju sa Tedom Dansonom.

Prvog susreta prisetila se 2001. godine, iste godine kada su se i venčali, u intervjuu za "People" magazin:

-Visok, crn i zgodan, sve što žena može da poželi. I onda taj pogled i iskre u očima. Pomislila sam - vau!

Prvi zajednički izlazak imali su nekoliko dana kasnije, a tada je Brosnan pokazao i svoju romantičnu stranu - seli su i gledali zvezde, a on ju je čvrsto držao za ruku.

Pirs Brosnan: Od kada sam izgubio suprugu i ćerku, čaša je za mene napola prazna

-Vatromet u našim glavama, pesma Kenija Loginsa... Razgovarali smo do tri sata ujutru i tada sam shvatila zašto je toliko seksi drugim ženama.

A osećaji su bili obostrani.

-U svakom kutku ove zemlje osećao sam se usamljeno bez nje, a onda sam joj poslao avionsku kartu kako bismo mogli biti zajedno. Jednostavno smo bili savršeni jedno za drugo. Da sam tražio milion godina, ne bih mogao pronaći takvu ženu kao što je Keli.

 

64-godišnji glumac i njegova deset godina mlađa supruga imaju dvojicu sinova, 21-godišnjeg Dilana i 15-godišnjeg Parisa. U mnogim intervjuima Brosnan je govorio kako jedva čeka da sinovi odu na fakultet kako bi on i Keli mogli da putuju svetom i da ga ona prati na filmskim setovima.

-Ona ima tu snagu u sebi bez koje ne bih mogao da živim. Kada me pogleda, sav zadrhtim.

Upravo mu je Keli pravila društvo i u Hrvatskoj u avgustu ove godine, kada je na Visu snimao nastavak filma "Mamma Mia: Here We Go Again!". I nakon 23 godine veze, od čega 16 godina provedenih u braku, bivši agent 007 je zaljubljen u svoju suprugu.

Osim kada je snimao svoje scene, na Visu, sve vreme provodio je u njenom društvu, šetajući se uz more ili uživajući u romantičnim večerama, a posvetio se i svom hobiju - crtanju.

Izrazito pristupačan, Brosnan je oduševio sve stanovnike ostrva, upoznao se sa svakim koji je to poželeo , ali i fotografisao. Ali sve pod budnim okom svoje najveće ljubavi - Keli Smit.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Pirs Brosnan

Pročitajte još