Džordž Kluni: Filmski svet je u problemu

Džordž Kluni: Filmski svet je u problemu

Autor: | 20/01/2016

0

Uz osvrt na aktuelnu gužvu oko dodele Oskara, odnosno bojkota ovogodišnje ceremonije na koji pozivaju neke njegove kolege, Džordž Kluni je izjavio da se "svet filma vrti u pogrešnom smeru".

Društvenim mrežama dominira haštag "Oscars so white" (Oskari su tako beli), aludirajući na činjenicu da se drugu godinu zaredom među nominovanima nije našao nijedan glumac drugačije boje kože.

- Pre nekih desetak godina Američka akademija za film i nauku je radila bolji posao. Sada je, kao i prošle godine, nominovano 20 belih glumaca. Ali, postavlja se i pitanje koliko kvalitetnih filmova i uloga zaista postoji ove sezone. Nije oštećena samo afro-američka populacija, već i pripadnici hispano zajednice. Mislim da je opravdan strah tamnoputih Amerikanaca da ih filmska industrija ne predstavlja dovoljno dobro. Po meni, neverovatno je da se među nominovanima nisu našli Vil Smit ili Idris Elba, kao što je začuđujuće da prošle godine nije bila nominovana rediteljka sjajnog ostvarenja "Selma". Jednostavno, trebalo bi da se u Holivudu pravi više kvalitetnih filmova sa tim temama, koji bi ušli u trku za Oskara – rekao je Kluni.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: džordž kluni