Doba kuguarki: Ona zna, on može!

Doba kuguarki: Ona zna, on može!

Autor: | 23/01/2016

0

Sve manje se iznenađujemo kad čujemo da se neka dama u poznijem životnom dobu zabavlja sa muškarcem koji bi mogao da joj bude ne sin, već unuk. Iako oni čine ljubavnu manjinu, koliko je društvo spremno da im odobri pravo na sreću?

Suprotno vekovnoj zainteresovanosti žena za muškarce svoje generacije ili starije, nedavno istraživanje pokazalo je da je gotovo trećina Amerikanki starosti između 40 i 70 godina u vezi sa najmanje deceniju mlađim partnerima.

Razlog nije toliko njihova fizička kondicija i seksualna privlačnost, koliko fleksibilnost, spontanost i avanturistički duh, smatraju psiholozi.

Sve više žena od muškarca ne traži da je finansijski osiguraju, već preferira zanimljivo društvo, spontanost i zabavu. Uprkos predrasudi da samo žele drugu (i dobro situiranu) majku, neki mlađi pripadnici jačeg pola vole sofisticiranost, samouverenost i uspešnost starijih dama. Zapravo ih zamaraju one nesigurne koje se još traže. Naravno, većina njih je genetski predodređena da ih privuku obline i glatka, mlada koža, ali na privlačnost utiču i faktori koji nemaju veze sa biologijom. Ljudi su relativno prilagodljiva vrsta, posebno kada je reč o ostvarivanju ciljeva.

Madona i Brahim Zajbat

Činjenica je da, zahvaljujuči stalnoj brizi o izgledu i prednostima moderne medicine, starije žene danas mogu da izgledaju zaista neverovatno. Još ako su ostvarene u svojoj profesiji, ako su slobodne i imaju odraslu decu, eto idealne prilike za momke koji u vršnjakinjama nisu uspeli da pronađu ozbiljnost i sigurnost. Međutim, oni su ljubavna manjina, čak i u 21. veku u kome je, bar tako mislimo, sve dozvoljeno. Štaviše, i dalje smo žrtve društvenih predrasuda i smatramo bolesnim sve što odstupa od zacrtanog.

Ključ uspeha ovih ljubavi verovatno leži u pronalaženju osobe koja ima isti nivo životne energije. To nema veze s godinama, već sa interesantnom teorijom da ona zna, a on može.

Madonu bi, na primer, retko koji pripadnik njene generacije mogao da prati. Zato je pre nekoliko godina izabrala Brahima Zajbata, kojem bi mogla da bude majka.

Demi Mur je Brusa Vilisa svojevremeno zamenila duplo mlađim Eštonom Kučerom, Šeron Stoun već duže vreme uživa sa frizerom Martinom Mikom, a ni Džej Lo nije loše sa plesačem Kasperom Smartom.

Demi Mur i Ešton Kučer

Nastupilo je doba kuguarki, čiji ukus mlađi partneri pravdaju onom čuvenom da su žene poput vina – što starije, to bolje!
Već smo zaključili da zrelije dame odlično znaju šta žele i da se čvrsto drže toga, za razliku od mladih devojaka. Ukoliko nešto žele, jasno će vam to staviti do znanja. Isto je i sa izlascima – nećete ih lako razočarati, jer ne očekuju previše od vas.

Šeron stoun i Martin Mik

Cene kvalitetno provedeno vreme i osobine kao što su iskrenost i saosećajnost, jer su i mudrije. Takođe, privlačnost više zavisi od odnosa koji imamo prema svom telu nego od toga kako zapravo izgledamo. Starije žene su svoje zavodničke veštine tokom godina dovele do savršenstva, naučivši kako da izlude muškarce. Iskusnije su i samouverene, što govorom tela i potvrđuju.

Džej Lo i Kasper Smart

Ni od koga ne zavise, ni finansijski, ni na bilo koji drugi način. Kada je u pitanju brak, nema opasnosti, jer ne vrše pritisak na partnera zato što im otkucava biološki sat. To opravdano samopouzdanje nekad deluje veoma privlačno. I zato im se može da biraju piletinu. No, kao što smo videli, i neki pilići vole zlatne koke!

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash
Tagovi: poznati veze