Nova pravila: Sledi nam još više drame na Pesmi Evrovizije

Nova pravila: Sledi nam još više drame na Pesmi Evrovizije

Autor: | 18/02/2016

0


Zbog trenutnog načina glasanja do sada smo često imali situaciju da je sama završnica Evrosonga pomalo dosadna jer se pobednik znao i skoro pola sata pre kraja takmičenja.

Predstavljena su nova pravila glasanja na Evrosongu i to je najveća promena koja se dogodila u tom takmičenju od 1975. godine.

Do sada su glasovi žirija i publike iz pojedinih zemalja bili odmah zbrojeni te su prezenteri pri ocenjivanju čitali samo tu kombinovanu ocenu.

Sada će glasovi žirija i publike biti razdvojeni, te će se prvo čitati glasovi žirija, a ocene koje je dala publika biće objavljene tek na kraju, pa će tako pesma koja je bila najpopularnija kod publike dobiti 12 bodova, bez obzira na to kako je glasao žiri.

Na taj način dobićemo više "drame" u samoj završnici jer se pobednik neće znati do samog kraja, a ne kao do sada kada se ponekad pobednik znao i oko 20 minuta pre kraja.

- Ova promena u formatu udahnuće novi nivo uzbuđenja u samo finale - rekao je Martin Osterdal, izvršni producent ovogodišnjeg izbora za pesmu Evrovizije u Švedskoj.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin