Platili 35.000 dolara za Lenonov pramen!

Platili 35.000 dolara za Lenonov pramen!

Autor: | 22/02/2016

0


Pramen kose legendarnog britanskog muzičara i člana "Bitlsa" Džona Lenona prodat je ovog vikenda za 35.000 dolara na aukciji u američkoj saveznoj državi Teksas, preneli su lokalni mediji u SAD.

Pramen odsečene kose 1966. godine prodat je u aukcijskoj kući "Heritejdž Oukšen" u Dalasu. Pramen je dug oko deset centimetara.

- To je najduži pramen Lenonove kose koji je prodat na aukciji - izjavio je direktor kuće Geri Šram i dodao da rekordna cena ilustruje "ljubav i dalju fascinaciju prema Lenonu i Bitlsima".

Pramen kose je kupio britanski kolekcionar Pol Frejser. Kosu je odsekao nemački frizer Klaus Baruk koji je od 1966. godine pažljivo čuvao Lenonov pramen.

Na istoj aukciji, za 30.000 dolara je prodata neiskorišćena ulaznica za koncert Bitlsa u Vašingtonu 1964. godine.

Džon Lenon, rođen 9. oktobra 1940. godine, bio je pevač, kompozitor i gitarista grupe "Bitls". Njegova kreativna karijera je imala i epizode političkog aktivizma, glume i spisateljstva.

Lenon i drugi član Bitlsa Pol Makartni su duboko uticali na razvoj rok muzike, ali je Lenon važio za dušu i um "Bitlsa" i za života je postao ikona 20. veka, a njegove pesme su rangirane među najbolje i najslušanije svih vremena.

Lenona je 8. decembra 1980. godine u Njujorku ubio poremećeni obožavalac Mark Dejvid Čepmen, koji je još u zatvoru.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: džon lenon

Pročitajte još

Najnovije vesti