BRIT Awards: Adel pokupila nagrade, ali je sve bilo u znaku Dejvida Bouvija

BRIT Awards: Adel pokupila nagrade, ali je sve bilo u znaku Dejvida Bouvija

Autor: | 25/02/2016

0


Ovogodišnja dodela britanskih muzičkih nagrada BRIT Awards bila je u znaku muzičke ikone Dejvida Bouvija, a najlepši omaž sinoć je izvela je Lorde otpevavši "Life on Mars". Kapu joj je skinuo i Dankan Džons, Bouviejev sin.

Najviše nagrada osvojila je Adel kao najbolji ženski izvođač, za singl godine i album godine. "Koldplej" je najbolji britanski bend godine, Džejms Bej najbolji britanski izvođač, a i Džastin Biber Bieber nije ostao bez nagrade kako najbolji strani izvođač.

Adel je sinoć osvojila sve najvažnije nagrade, ali je veče bilo posvećeno Bouviju, a da Britanci znaju da odaju počast na pravi način jednoj od svojih najvećih zvezda, pokazali su sinoć mnogi među kojima i Geri Oldman, Eni Lenoks i Lorde. Oldman, jedan od najbližih Bouvijevih prijatelja, preuzeo je nagradu Icon Award u ime Bouvijeve porodice.

- Proteklih godina Drejvid je retko pričao o muzici i njenom stvaranju, ali je znao da kaže da mu je muzika dala 40 izvanrednih godina života. Mogu da vam kažem da se suočavao sa svojom bolešću s velikom hrabrošću, dostojanstvom i humorom. Bio je jedna predivna duša - rekao je Oldman.

Počast Bouviju sinoć je odala i Eni Lenoks, pa i Lorde čije je predivno izvođenje ganulo i Bouvijevog sina jedinca.

Najbolji britanski album godine je "25" Adel koja je i najbolji britanski ženski izvođač godine, slavila je i u kategoriji za najbolji video te najbolji singl "Hello".

Najbolji muški strani izvođač je Džastin Biber, a najbolji britanski izvođač je Džejms Bej. Najbolji britanski bend je "Koldplej", a najbolji strani ženski izvođač je Bjork. Nagrada za svetski uspeh takođe je pripala Adel.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: adel