Dastin Hofman o Oskarima: Uvek je bilo rasizma, to je slika ove zemlje

Dastin Hofman o Oskarima: Uvek je bilo rasizma, to je slika ove zemlje

Autor: | 03/03/2016

0


Čuveni glumac Dastin Hofman smatra da u Americi postoji sistemski problem rasizma koji nije prisutan samo na dodelama Oskara. Dvostruki oskarovac u nedelju nije prisustvovao ceremoniji niti je gledao prenos, već je slučajno bio na istom mestu gde i režiser Spajk Li, koji takođe bojkotuje ceremoniju.

- Otišao sam da gledam meč 'Njujork Niksa' i tamo video svog prijatelja Spajka Lija koji se obukao za dodelu Oskara, ali je umesto toga gledao meč - rekao je sinoć Hofman Asošiejted presu.

Li je prisustvovao utakmici na Medison Skver Gardenu u Njujorku u crnom smokingu, a tu je bio i komičar Trejsi Morgan, koji je takođe učestvovao u bojkotu.

Ovogodišnja dodela Oskara prošla je u znaku polemika o nedostatku rasne i etničke raznolikosti u Holivudu.

Američka akademija na meti je žestokih kritika jer su drugu godinu zaredom iz nominacija izostavljeni glumci afroameričkog porekla.

- Uvek je bilo rasizma. To je slika ove zemlje - naglasio je Hofman.

Na pitanje kako bi bilo moguće unaprediti raznolikost u Holivudu, glumac je odgovorio da se "menjamo samo onda kada nas oni koji su ugnjeteni nateraju na to".

Hofman je dobitnik dva Oskara za najboljeg glumca u filmovima "Kramer protiv Kramera" 1979. i "Kišni čovek" 1988. godine.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty hellomagazin