Zbog otkazanog koncerta od Erosa traže 1,5 miliona evra

Zbog otkazanog koncerta od Erosa traže 1,5 miliona evra

Autor: | 05/04/2016

0


Ruska kompanija "Globalne komunikacije" tužila je pevača Erosa Ramacotija jer je bez objašnjenja otkazao koncert u Moskvi.

Oni od Ramacotija traže odštetu veću od 1,5 miliona evra.

Ruska kompanija podnela je tužbu protiv firme "Radiorama" koja zastupa interese Erosa Ramacotija. Razlog je otkazivanje koncerta u Moskvi koji je trebalo da budu održani 2. i 3. aprila ove godine, a ugovor o nastupu poznatog pevača potpisan je pre tačno godinu dana.

Organizatori koncerta navode da su sve karte za koncerte u Moskvi rasprodate i da u roku od mesec dana moraju da vrate novac kupcima. Karte za nastupe u Krokus sali koštale su od 25 do 500 evra.

- Od pevača nismo dobili nikakvo objašnjenje niti zvaničan dopis da neće održati zakazani koncert u Moskvi, iako smo ispunili sve što je bilo predviđeno ugovorom i isplatili mu honorar. O tome da Ramacoti neće doći na koncerte saznali smo iz medija - kazao je Valerij Panasjuk, zastupnik kompanije "Globalne komunikacije".

Predstavnici Erosa Ramacotija naveli su da su nastupi u Rusiji, Estoniji i Jermeniji otkazani jer organizatori nisu ispoštovali odredbe ugovora.

Oni su optužili kompaniju "Globalne komunikacije" da je više puta prekršila odredbe ugovora i dogovorene novčane obaveze koje bi pokrivale "troškove turneje na visokom nivou". Oni tvrde da dogovoreni honorar nije isplaćen Ramacotiju.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty hellomagazin
Tagovi: Eros Ramacoti

Pročitajte još