Kako je Džek Nikolson otkrio šokantnu istinu o svojoj majci

Kako je Džek Nikolson otkrio šokantnu istinu o svojoj majci

Autor: | 23/04/2016

0


Džek Nikolson je jedan od najvećih holivudskih glumaca, a njegova životna priča je još čudnija od njegovih filmskih hitova. On je juče napunio 79 godina i i dalje ne zna celu istinu o svojim roditeljima.

Džek je rođen 22. aprila 1937. u jednom malom mestu u Nju Džersiju. Ipak, sve do 1974. godine nije se znalo za veliku porodičnu tajnu o njegovom poreklu.

Novinar nedeljnika "Time", tad je pisao veliki članak o tada mladom glumcu u usponu, i otkrio da mu je žena za koju je verovao da mu je sestra - zapravo majka.

Veliki glumac je otkrio istinu u svojoj 37. godini.

- To je cena slave. Ljudi počnu da čeprkaju po tvom privatnom životu i sledeće što saznaš je da je tvoja sestra zapravo tvoja majka! - izjavio je.

A priča ide ovako: Njegova majka, Džun Fransis Nikolson bila je plesačica u lokalnom pozorištu i nadala se velikoj karijeri. No, planovi su se poremetili kad je ostala trudna i zbog toga se 1936. udala za kolegu s posla, Donalda Fucila. Međutim, njihov brak je ubrzo poništen jer je Donald Fucilo već bio oženjen, a iako je priznao dete, Etel Nikolson, Džunina majka, zahtevala je da ona nastavi da se brine o unuku. Tako je, kako je obrazložila, njena ćerka mogla da se posveti karijeri.

Roditelji tek rođenog dečaka složili su se s Etel, pa je Džek dobio prezime svoje majke i nastavio da živi u uverenju da su mu deda i baba roditelji, a majka - sestra.

Kako je postajao slavniji, tako je pitanje o njegovom ocu pobuđivalo sve više zanimanja. U raznim nagađanjima najdalje je otišao Patrik Mekgilijan, koji je 1995. objavio knjigu "Jack's Life" ("Jackov život"). On je postavio tezu da je otac slavnog glumca mogao biti i Edi King, upravnik pozorišta u kojem je radila Nikolsonova majka.

Iako je u vreme izlaska knjige postojala mogućnost da se očinstvo utvrdi DNK analizom, i time izbegnu dalja nagađanja, Nikolson je to odbio.

- Otac je osoba koja ti pomaže dok odrastaš, a ne neko ko ima iste spirale u genskom kodu - objasnio je.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: dzek nikolson