Anđelina preuzela troškove školovanja dvanaestoro dece u Kambodži

Anđelina preuzela troškove školovanja dvanaestoro dece u Kambodži

Autor: | 12/05/2016

0

Holivudska zvezda i oskarovka, Anđelina Džoli, preuzela je sve troškove školovanja jedne porodice sa 12 dece u Kambodži, time još jednom dokazavši zašto važi za jednu od najhumanijih žena današnjice.

Džolijeva je prošle godine sa porodicom u Kambodži snimala film First They Killed My Father, koji je popularna glumica i režirala, baziran na potresnim memoarima nastalim u genocidu koji su počinili Crveni Kmeri 70-ih godina prošlog veka.

Četrdesetogodišnja glumica, nakon što su se njena deca sprijateljila sa 16-godišnjom Lejdom Šoun i njenim ocem, odlučila se na veoma humano delo – po kojima je, uostalom, i poznata širom sveta.

Nakon poznanstva sa porodicom koja ima 12 dece i koja je živela u trošnoj kolibi, Anđelina je odlučila da preuzme sve troškove obrazovanja dece, prenosi rts.rs.

Porodica se sastoji od braće i sestara starosti između 19 godina i 16 meseci, koji žive sa roditeljima u gradu Sijem Reap.

Džolijeva i njen suprug Bred Pit odlučili su da pomognu porodici – a od 12 mališana, osmoro je primljeno u jednu od najboljih škola te zemlje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/splash