Spilberg: Treba nam više magije u svetu siromaštva

Spilberg: Treba nam više magije u svetu siromaštva

Autor: | 16/05/2016

0

U svetu u kojem vladaju siromaštvo i ekstremna nejednakost, potrebno nam je malo više magije, rekao je trostruki dobitnik Oskara Stiven Spilberg u subotu dok je predstavljao svoj novi avanturistički film na filmskom festivalu u Kanu.

- Svi mi verujemo u magiju - kazao je Spilberg na konferenciji za novinare obeležavajući premijeru svoga novog filma "BFG", koji se temelji na omiljenom klasiku za decu britanskoga pisca Roalda Dala.

- Što je gore u svetu, to više moramo da verujemo u magiju - rekao je odgovarajući na pitanje o tomu da li je zabrinut zbog prizora siromaha i migranata koji prodaju jeftine sitnice na kanskim ulicama.

"BFG" je zadnje delo šezdesetdevetogodišnjeg reditelja i producenta s filmskom karijerom dužom od četrdeset godina koja obuhvata gotovo sve filmske žanrove i izuzetno širok raspon ekranizovanih priča. Njegovi filmovi uključuju opus od serijala poput "Indiana Džounsa", "ET"-a i "Ralja", filmova s istorijskom tematikom poput "Šindlerove liste", do ratnih drama "Spašavajući vojnika Rjana" i hladnoratovske priče "Most špijuna".

Spilberg, koji ove godine puni 70 godina, takođe je razjasnio da ne namerava da odustane od snimanja filmova i povuče se u penziju.

- To je nešto što ću raditi do kraja života - kazao je i dodao da ima nekoliko novih projekata koje priprema. "BFG" se u Kanu prikazuje izvan konkurencije, što znači da se ne takmiči ni za jednu prestižnu festivalsku nagradu, uključujući Zlatnu palmu za najbolji film.

Premijera "BFG"-a je jedan od velikih događaja u Kanu ove godine, a očekuje se da će film biti hit ovoga leta i da će doneti velike zarade u bioskopskim blagajnama širom sveta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash hellomagazin

Najnovije vesti