Hari Poter odlazi u istoriju

Hari Poter odlazi u istoriju

Autor: | 02/08/2016

0

- Neće više biti nastavaka o Hariju Poteru. On u osmoj knjizi prolazi kroz veliku avanturu. Postoji čitava nova generacija likova, ali ovo je kraj - rekla je nakon svečane premijere predstave u Londonu britanska autorka Džoan Rouling (51).

Predstava "Hari Poter i ukleto dete" i istoimeni dramski predložak osvojili su pozorište i publiku.

Svojevrsni osmi nastavak Džoan Rouling je napisala s kolegama Džekom Torneom i rediteljem predstave Džonom Tifanijem.

Osmi nastavak odmah su zamislili kao pozorišni komad, pa je pisan u u formi drame. Radnja prati novu generaciju učenika škole za magiju Hogvorts, među njima i Harijevog sina Albusa, i Rouz, ćerku Rona Vizlija i Hermione Grejndžer.

Skoro dve deecenije nakon Voldemortove smrti Hari je na čelu magične policije, Hermiona je ministarka magije, a Ron je nastavio porodični posao. Otac i sin Poter su u napetim odnosima koje pokušavaju da izglade, a u tome im pomaže nova avantura.

- Svakako planiram da pogledam predstavu, ali ne bih voleo da dođem tamo pa da svi bulje u mene. Moraću da dođem maskiran - rekao je Danijel Redklif (27), koji je Harija glumio u osam filmova.

Ulaznice za predstavu rasprodate su mesecima unapred, dok knjiga ruši sve rekorde prodaje. Hoće li po tom predlošku snimiti film još se ne zna. Po zaradi i popularnosti knjige i filmovi o Hariju Poteru su rame uz rame sa "Ratovima zvezda" i "Gospodarem prstenova".

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo