Iza lepog lica i milog osmeha krije se tragična priča: Ešli Džad preživela strahote u detinjstvu

Iza lepog lica i milog osmeha krije se tragična priča: Ešli Džad preživela strahote u detinjstvu

Autor: | 21/11/2016

0

Iza lepog lica, uspešne karijere i političkog angažmana glumice Ešli Džad krije se nešto sasvim drugačije.

Naime, lepa glumica i UN-ova ambasadorka dobre volje prošla je pravi pakao, a to je otkrila kada je 2011. godine objavila knjigu All That Is Bitter and Sweet o svom životu.

Ešli je obelodanila kako je više puta bila žrtva seksualnog nasilja. Prvi put ju je zlostavljao stariji čovek još kada je bila dete, kao tinejdžerka preživela je silovanje, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg  imena nije mogla da se seti do psihoterapije.

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, pa se i sa depresijom susrela veoma brzo.

Traume su joj ostavile i okruženja u kome je živela. Njena majka Naomi stalno se fizički obrčunavala sa brojnim partnerima, pa ni igranje sa oružije nije strano u njenom maloletnom životu.

Ešli je uspela da pobedi ova traumatična iskustvia i krenula dalje. Uspela je da diplomirana na Univerzitetu u Kentakiju, a zatim se preselila u Holivud gde sada ima svetski poznatu i uspešnu karijeru.

Iako su joj ova stravična iskustva zauvek obeležila život, jako dugo ih je skrivala, sve dok uz pomoć nekadašnjeg supruga Darija Frančitija nije rešila  da ih razotkrije.

Ešli koja i dalje pati od depresije potražila je pomoć u jednoj klinici za rehabilitaciju, a terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih jezivih sećanja iz detinjstva.

- Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovena sam jer su mi 2006. osoba koje su proživele isto pomogle u oporavku. Leto 1984. je bilo bolno. Jedna odrasla osoba me je dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan muškarac za to vreme sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato što mu je bio potreban svedok, u slučaju da odlučim sve da prijavim) - napisala je svojevremeno na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/N.P. guliver/gettyimages
Tagovi: Ešli Džad

Pročitajte još

Najnovije vesti