Leticija Kasta je postala ambasadorka Unicefa

Leticija Kasta je postala ambasadorka Unicefa

Autor: | 12/12/2016

0

Francuska glumica i manekenka Leticjia Kasta imenovana je za novu Unicefovu ambasadorku dobre volje u Francuskoj, objavile su Ujedinjene nacije.

Ona je već uspešno odradila svoju prvu humanitarnu misiju u Čadu, u kome vlada velika humanitarna kriza.

Krajem novembra boravila je sedam dana na obali jezera Čad, i tamo razgovarala s članovima nigerijskih porodica, koje su se tamo smestile nakon što su pobegle iz svoje zemlje pred napadima Boko Harama.

- Želela sam da odem tamo na nedelju dana. Sa sobom sam povela ratnog izveštača Ktistofera Morisa s kojim sam napravila dokumentarac koji će svedočiti o drami kroz koju tamošnji ljudi prolaze. I sama sam snimala, ali ovog puta to nije film za mene nego za Unicef - rekla je glumica koja se nedavno oprobala i kao rediteljka, kratkometražnim filmom "En moi".

- Tamo sve nedostaje: pitka voda, obrazovanje, zaštita za decu i za cele porodice. Revoltirana sam i pomoći ću koliko god mogu, posebno nakon što sam videla dokumentarni film o deci-vojnicima. Definitivno sam se odande vratila drugačija. Ne mogu i ne želim da pomeram planine, ali ću nastojati da utičem na to da se makar neke stvari pokrenu - rekla je Leticija Kasta za francuske medije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: leticija kasta