Udala se Una, kćerka Alena Islamovića: Goste zabavljali Halid Bešlić i Goran Bregović

Udala se Una, kćerka Alena Islamovića: Goste zabavljali Halid Bešlić i Goran Bregović

Autor: | 22/03/2015

0

Legendarni pevač „Bijelog dugmeta” Alen Islamović i njegova supruga Marijana nedavno su imali najlepši povod za slavlje jer se njihova starija kćerka, dvadesetosmogodišnja Una udala za dugogodišnjeg partnera Adema Cera. Ljubav među njima rodila se posle velikog prijateljstva koje traje od detinjstva. Islamovići su više od dve decenije odlični prijatelji Ademove majke Medihe. Srećni supružnici uskoro će se ostvariti i u ulozi roditelja, a uz podršku porodica veliko slavlje, kome je prisustvoalo četiri stotine zvanica, organizovali su tri meseca. Sve je do poslednjeg detalja bilo isplanirano u zagrebačkom hotelu „Westin”, a Alen se potrudio da gostima priredi posebna iznenađenja što se tiče muzičkogprograma.

- Drago nam je da su svi gosti, i rodbina i prijatelji, bili zadovoljni veseljem. Svi su uživali u programu punom iznenađenja. I sam Goran Bregović mi je rekao da odavno nije bio na lepšoj svadbi i zabavi gde su se mogli čuti i rokenrol, pop, rege, sevdalinke, folk, tamburice, pa i turbo folk - počinje priču ponosni otac.

- Svi su se oduševili dolaskom Gorana Bregovića i Halida Bešlića. Halid je bio iznenađenje na veselju i pojavio se na bini pevajući numeru „Ljiljani”. U tom trenutku u dvorani su se svi raspametili i skočili na noge. On je moj veliki prijatelj i ovim putem mu se od srca zahvaljujem što je došao. Želja moje kćerke bila je da joj Halid peva na svadbi i ja sam joj to priuštio. Angažovali smo i bend „Okus meda”, kao i folk sastav „Safir” sa odličnom pop i folk pevačicom, tu je bila i Minea, koja je takođe pevala, a i Goran i ja smo malo zabavljali goste. Angažovali smo i trbušne plesačice, tako da zvanice nisu samo jele i pile nego su imale i odličan propratni program - ističe Islamović.

Kao na svim veseljima, Alen je za svoju mezimicu izveo hit „Bijelog dugmeta” „Nakon svih ovih godina”, jer je to omiljena Unina pesma, a i pevač je obožava.

- Goran me je oduševio kad je odlučio da malo i zasviramo, pa smo izveli nekoliko pesama iz vremena „Dugmeta” i mogu da vam kažem da je bilo fenomenalno svirati u „Kristalnoj dvorani” hotela i zabavljati oko četiristo gostiju. Mnogi su se iznenadili kad su videli Gorana, jer nikome nisam rekao da će i on doći. Bregović se promenio i počeo je da se druži sa ljudima koji ga ne opterećuju. Odlično se zabavljao u društvu gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, našeg menadžera Adisa Gojaka i Marka Ljubičića - otkriva Islamović.

Nekadašnji pevač „Bijelog dugmeta” tvrdi da su se on i njegova supruga potrudili da budu dobri domaćini, tako da su tokom čitavog slavlja pažnju podjednako posvećivali svim gostima, trudeći se da im budu na usluzi. Za uspešnog muzičara najemotivniji trenutak bio je kada je njegova kćerka izgovorila sudbonosno „da” vlasniku restorana „Sofra” koji se nalazi u Šoping centru „Green Gold” u Zagrebu.

- Bio sam mnogo uzbuđen. Imao sam osećaj kao da mi neko krade rođenu kćerku, kao da ona odlazi negde daleko, da se od nje opraštamo sa tim činom koji se zove venčanje. U stvari, ništa od toga nije tako, samo stekneš neki čudan osećaj koji nestane kad malo odspavaš. Pogotovo mi je bilo emotivno kada je pred matičarem izgovarala „da”, ali imam dosta iskustva sa medijima, pa sam znao da ukočim i da prikrijem svoja osećanja, a da ne pustim suzu. Nisam odavno video miškarca da plače, pa ne bi bilo zgodno da se sad ja raspekmezim - objašnjava Alen, koji tvrdi da jedva čeka da postane deda.

- Svi kažu da je to poseban osećaj tako da jedva čekam taj dan - iskren je pevač.

Fanovi Islamovića i „Bijelog dugmeta” u našoj zemlji uskoro će imati priliku da slušaju njega i Gorana Bregovića u Beogradu, a veliki koncert organizovaće na jesen.

- Goran i ja sa „Orkestrom za svadbe i sahrane“ ove sezone posetićemo mnoge gradove: Roterdam, Frankfurt, Pulu, Bihać, Geteborg. Na jesen planiramo velike koncerte u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Veliki je spisak gradova u kojima bi trebalo proslaviti četrdeset godina „Bijelog dugmeta“. Sigurno je da ćemo do kraja godine posetiti pedesetak mesta. Vidimo da se ljudi lepo zabavljaju na našim koncertima, pa smo i mi odlično raspoloženi. Nema umora i stresa, a Adis Gojak je odličan menadžer i organizator, pa se uz posao i lepo družimo - zaključuje Islamović.

 

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin