Danijela Pantić sa suprugom Nenadom i sinom Ignjatom uživa u prvim prolećnim danima

Danijela Pantić sa suprugom Nenadom i sinom Ignjatom uživa u prvim prolećnim danima

Autor: | 21/04/2015

0

Novinarka i voditeljka Danijela Pantić i njen suprug Nenad Conić jedva su čekali početak proleća kako bi mogli da uživaju sa njihovim osamnaestomesečnim sinom Ignjatom u šetnjama i svim malim stvarima koje se najviše dopadaju njihovom mališanu. Srećna porodica trudi se da svaki slobodan trenutak provede van kuće, a već im je postao stalni ritual da pronalaze nove parkove po Beogradu, te su postali pravi eksperti u otkrivanju zanimljivih mesta na otvorenom, u kojima postoje sadržaji prilagođeni njihovom mezimcu.
- Nenad i ja jedva smo čekali dolazak proleća i sunčanih dana, ali mislim da se tome najviše radovao Ignjat, koji uživa da provodi vreme napolju i da sreće nove ljude, kao i životinje, naročito obožava i kuce i mace. Gotovo svaki dan ga vodimo na neko drugo mesto, jer je u fazi kada otkriva okolinu, pa mu jedno mesto brzo dosadi. Obožava parkove sa ljuljaškama i klackalicama, gde je najsrećniji - kaže nekadašnja voditeljka "Slagalice" i emisije "Tačno 1".


Zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza koje ona i njen suprug imaju tokom radne nedelje ne mogu da se posvete sinu onoliko koliko bi to želeli, ali zato imaju dadilju Nenu Uzelac, koja je takoreći postala član njihove porodice. Ona je veoma posvećena Ignjatu koji je obožava, a Danijeli i njenom suprugu je izuzetno važno što imaju osobu kojoj mogu potpuno da veruju.
- Nena je prvo bila kod nas na zameni, menjala nam je prethodnu dadilju i bili smo oduševljeni kako se ophodila prema Ignjatu. I sama je baka, ima svoje unuke i zaista zna sa decom. Kada smo došli u situaciju da smo morali da tražimo novu dadilju, ni u jednom trenutku nismo bili u dilemi ko će to biti.
Zahvaljujući posvećenosti njihove dadilje, Pantićeva i njen životni saputnik mogu povremeno da uživaju u večernjim izlascima i druženju sa prijateljima, ali od kada su postali roditelji takva vrsta zabave im sve manje prija.


Umesto romantičnih trenutaka udvoje mnogo su im draže aktivnosti u kojima može da učestvuje i njihov sin. Zbog toga se u poslednje vreme uglavnom druže sa prijateljima koji i sami imaju mališane. Među bračnim parovima sa kojima stalno provode vreme su i Marija i Milan Milovanović, koji imaju sina Đurađa i kćerku Rosu sličnog uzrasta. Danijela i Marija su godinama radile zajedno u kvizu "Slagalica" i dobre su prijateljice.
- Iako Ignjat ima mnogo igračaka i voli da se njima igra, ipak mu je najinteresantnije vreme koje provodi sa ljudima. Pošto smo tokom radne nedelje nedovoljno sa njim, uglavnom nas se zaželi i preko vikenda najviše voli da bude sa nama. Tada svi zajedno idemo u šetnju, obavezno posetimo neki od restorana gde ručamo i nalazimo se sa prijateljima koji takođe imaju decu. Nedavno smo prvi put bili na bazenu i Igi je bio toliko oduševljen da planiramo da to uvrstimo kao redovnu porodičnu aktivnost.
Iako je mališan veoma društven, brižna majka smatra da još nije pravo vreme da krene u vrtić, ali ga umesto toga vodi na različite aktivnosti prilagođene njegovom uzrastu. Priliku da se svakodnevno sastaje sa vršnjacima i da pođe u obdanište planiraju da mu priušte posle navršene treće godine.


Među omiljenim Ignjatovim osobama je baka, Nenadova majka koja živi u Nišu i bar jednom mesečno posećuje unuka, najčešće svakog 11. u mesecu jer ponosni roditelji svom dečaku slave svaki novi mesec života.
- Najviše bismo voleli kada bi Nenadova mama mogla da nam se pridruži i da svakodnevno brine o našem sinu, ali to je u ovom trenutku nemoguće jer ona radi, a stanuje u Nišu. I pored toga dolazi kod nas bar jednom mesečno i to su najradosniji dani za našeg mališana.
Danijela i Nenad spadaju u roditelje koje je rođenje sina potpuno promenilo. Sa dolaskom Ignjata na svet postali su emotivniji i nežniji, kako prema njemu, tako i prema drugoj deci i ljudima uopšte. Upravo zbog toga jedva čekaju da se ponovo ostvare u ulozi roditelja i voleli bi da uskoro dobiju još jednu bebu.
- Suprug i ja više ne možemo da zamislimo život bez našeg sina i svaki trenutak je posvećen njemu. On je broj jedan u našem životu, onda sledimo mi i sve ostalo. Roditeljstvo nas je oboje podjednako promenilo, a moj Nenad spada u muškarce koji se odlično snalaze u poslovima oko deteta jednako dobro kao ja. Želimo da uskoro dobijemo još jedno dete i voleli bismo da nas to iznenadi, ali ne verujem da će se to tako brzo dogoditi budući da nam je to plan.


Pre nego što ostvari svoju veliku želju za još jednim detetom, bračni par planira da sa prvim letnjim danima ode na odmor. Odabraće neku evropsku destinaciju, mada su sina već vodili i na druge kontinente. Naime, jednoipogodišnji Ignjat je kao petomesečna beba imao priliku da boravi u Africi i odlično je podneo to putovanje, pa su ga zato roditelji sa godinu dana vodili i na Maldive. To mu je, prema njihovim rečima, bio najlepši period, čak je uživao u bajkovitim plažama više od mame i tate.
- Zanimljivo je da je naš sin prvo bio u Africi, a tek posle toga kod mojih roditelja u Šapcu i Nenadovih u Nišu.
Ponosna majka je zadivljena kako njen mališan brzo raste i često se iznenadi dok gleda njegove fotografije od pre nekoliko meseci, jer su promene uočljive iz nedelje u nedelju. Upravo zbog toga Danijela i njen suprug trude se da što više vremena provode sa njim, svesni da će brzo doći trenutak kada će više voleti da se igra sa svojim društvom nego sa mamom i tatom.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Boško Karanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin