Seka Aleksić: Pre udaje za Veljka u ljubavi sam imala velike promašaje

Seka Aleksić: Pre udaje za Veljka u ljubavi sam imala velike promašaje

Autor: | 09/07/2015

0


Folk zvezda Seka Aleksić već petu godinu uživa u braku sa kik bokserom Veljkom Piljikićem. Uspešni supružnici godišnjicu će proslaviti u septembru, a o njenom venčanju koje je pred 150 zvanica upriličeno u jednom beogradskom restoranu još uvek se priča. Ipak, pre nego što je uplovila u mirnu bračnu luku Seka je, po sopstvenom priznanju imala velike ljubavne promašaje. O svom ljubavnom životu, braku i karijeri Seka je za magazin "Hello!" govorila u svojoj kući u Staroj Pazovi.

Jeste li zadovoljni reakcijama na novi album sa kogaje dobar deo pesama već uvršteno u regionalne hitove?
 - Više nego zadovoljna. Pesme su brzinom svetlosti pronašle put do fanova. Retkost je da se baš sve pesme sa albuma slušaju, a upravo to se desilo sa CD-om "Lek za spavanje".

Da li novi album u potpunosti odražava vaš trenutni senzibilitet ili je tekst neke nove pesme odavno opevan u privatnom životu Seke Aleksić ?

- Pronašla sam se u više stihova, a ima tu i nekih mojih životnih situacija. Pesmu "Odiseja" posvetila sam suprugu, a znam da sam ja njegov lek za spavanje.

Koliko je Seka Aleksić danas drugačija od one crnke koja je kročila na estradnu scenu pre petnaestak godina?
- Svi mi sebe godina gradimo, radimo na sebi, ispravljamo greške koje smo možda činili u početku. Uozbiljila sam se, prihvatila veliku odgovornost i za sada to breme dobro nosim. Ipak, u duši sam još dete i možda je bolje da je tako.

Koliko ste se menjali u tom periodu priklanjajući se estradi, a koliko ste išli u korak sa trendovima na domaćoj sceni i ispred njih?
- Nikada se nisam preterano trudila da se priklonim estradi jer sam uvek želela da ono što radim bude bar malo drugačije od svega što drugi rade. Publika je to očigledno prepoznala i danas sam tu gde jesam.

Šta vam predstavlja novac?

- Na novac sam uvek gledala kao na sredstvo za život i ništa više od toga. Naravno, kada ga ima, zašto ga ne dati i drugima i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. To me ispunjava i činiću to dokle god sam u mogućnosti.

Koja je, prema vašem mišljenju, prva asocijacija običnog čoveku kada se izgovori ime Seka Aleksić?
- Dobra žurka. Koncerti na kojima će ostati bez glasa i dobiti upalu mišića od đuskanja.

Da li biste nešto promenili u životu da možete da vratite vreme?
- Teško. Znate kako kažu, da mi je ova pamet, a one godine. Kod mene nije tako, verujem da, čak i kada bih uspela da vratim vreme, ništa ne bih menjala.

Razmišljate li ikada u kom smeru bi otišao vaš ljubavni život da niste sreli Veljka?

- Verujem u sudbinu i sigurna sam da nam se sve dešava sa nekim razlogom. Tako smo se i Veljko i ja spojili, sa razlogom. Zahvalna sam Bogu na tome, jer Veljko je ostvarenje mojih snova.

Smatrate li da ste pre Veljka pravili pogrešne emotivne izbore?
- Svi mi pravimo greške, ljudski je grešiti. U ljubavi sam imala velike promašaje.

Pojedini vaši bivši izabranici, posle raskida, pokušavali su da vas "blate" u medijima. Da li vas je ljudski zabolelo što ste poklanjali srce muškarcima željnim medijske pažnje koji po svemu sudeći nisu voleli vas nego medijsku sliku o vama?
- Nema potrebe da ih komentarišem i da im dajem više prostora nego što zaslužuju. Moj stav je da sve ono što kažemo i ispričamo više govori o nama nego o bilo kome.

Koliko se razlikujete od krhkih i nežnih žena koje često ne smeju da iskažu svoj stav u odnosu sa muškarcem?

- Ja sam za ravnopravnost i ništa više. Da odnos bude iskren, a sve karte na stolu. Kada je tako, onda problem ne postoji. Možda je prezir gruba reč, ali uvek sam bila veoma ljuta kada naspram muškarca vidim neku tunjavu ženu koja ne sme da progovori ili da iznese svoj stav.

Pomislite li nekada, kao što ste pevali u pesmi, da bi bilo dobro da ste muško samo jedan dan?
- Da, kada vidim siledžije koje se iživljavaju nad ženama, decom, životinjama. I kao žena bih skočila na njih, a tek da sam muško samo jedan dan, i taj jedan bi bio dovoljan.

Kupaći kostimi jasno ističu vaše obline, ali ipak stavljaju u prvi plan vašu zagonetnu ženstvenost. Da li garderobom svesno krijete neke ženske osobine i čuvate ih samo za supruga?
- Ima u tome dosta istine, jer treba nešto i sačuvati, zar ne? Ipak, još kao mlada devojka volela sam da se oblačim atraktivno, a tako je i danas. Sa kreatorkom kupaćih kostima Aminom Hasanbegović imam veoma lepu saradnju, a komadima odeće koju nosim, a koje ona potpisuje, svi su oduševljeni.

Intervju: Nikola Rumenić

Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin