Tijana Dapčević: Šaputanje na jastuku najvažnije je za dobar brak

Tijana Dapčević: Šaputanje na jastuku najvažnije je za dobar brak

Autor: | 10/08/2015

0


Posle duže pauze jedna od najpopularnijih pop pevačica Tijana Dapčević nedavno je publici predstavila novi singl „Paranemija“, koji je za kratko vreme postao pravi letnji hit. Time je samo najavila svoj novi album, koji izlazi u septembru, a uz jedan izuzetak, sve numere biće društveno angažovane, tako da će se u njima svi pronaći. Dok se priprema za mnogobrojne poslovne izazove koji je očekuju na jesen, početak leta provela je u Makedoniji, gde se njena sestra udala za bivšeg košarkaša Aleksandra Dimitrovskog, a potom je u društvu supruga Milana i sina Vuka bila na porodičnom odmoru u Grčkoj. Osim novog kompakt-diska, ponosnu majku od septembra očekuje i novo poglavlje u životu njenog jedinca koji kreće u prvi razred, zbog čega su svi u porodici uzbuđeni. Pre kupovine ranca i školskog pribora, simpatična Makedonka snimila je duet sa grupom „Frajle“, a uskoro će novi singl i ekranizovati.

- Pesma „Amateri“, koju sam snimila sa „Frajlama“, biće objavljena krajem septembra. Uradio ju je Dragan Brajović Braja, Marko Kon je uradio aranžman, i podsetila nas je na muziku po kojoj su „Frajle“ prepoznatljive. Njihov muzički pravac ja sam nazvala „frajlizam“. Odlučili smo da im ponudimo da uradimo duet, što su njih četiri bez razmišljanja prihvatile. Pre nešto više od nedelju dana snimile smo pesmu, a kada se one krajem avgusta vrate sa odmora, uradićemo i spot. Publici ćemo sve predstaviti krajem septembra kada planiram da objavim i svoj novi album koji sam najavila singlom „Paranemija“.

Jeste li zadovoljni kako je publika prihvatila „Paranemiju“?

- Vrlo sam zadovoljna brojem pregleda na „Jutjubu“, s obzirom na to da je leto i da su svi na odmoru. Odlične su i reakcije, naročito u Makedoniji, gde je pesma za kratko vreme postala veliki hit.

Kakve će biti ostale pesme?
- Biće jedna balada, za koju svi iz mog okruženja tvrde da je pesma kakvu nisam uradila poslednjih četrnaest godina, poput „Stepskog vuka“. Ostale pesme su o našoj svakodnevici, sa angažovanim tekstovima, i obrađuju društvene fenomene. U „Paranemiji“ smo obradili temu stalnog nedostatka novca, kako u našoj zemlji tako i u regionu, pa i celoj Evropi, dok, recimo, u duetu sa „Frajlama“ pevamo o velikom broju amatera u svim sferama društva. Volim da kroz numere uvek ispričam nešto, da to budu singlovi koji će se prepričavati i kojih će se ljudi sećati i kroz nekoliko decenija. Ne želim pesme od kojih ću jedne sezone dobro zaraditi, a da već kroz pola godine niko više i ne pamti da je ta numera postojala. Takođe, nisam želela da snimim deset pesama od kojih će četiri biti dobre, a ostale poslužiti za popunjavanje praznine. Zato sam uradila pet kvalitetnih pesama i to će zapravo biti mini-album na kome će se verovatno naći i pojedini stari singlovi.

Nedavno ste se vratili sa odmora, kako ste se proveli?
- Bili smo na divnom mestu, u Dion Palasu, koje se nalazi ispod Olimpa, a odseli smo u divnom rizortu koji je izolovan od buke. Ne želim da me bilo ko pogrešno shvati, ali ja najviše volim Egejsko more, verovatno zato što sam Makedonka.

Pri odabiru mesta za letovanje jesu li vam najvažnije potrebe vašeg sina Vuka?

- Apsolutno. Zato smo i proveli petnaest dana u rizortu u kome zaista ima sve što možeš da poželiš, ali Milan i ja baš i nismo tipovi koji vole tu vrstu letovanje. Mi to zovemo „dan mrmota“, jer svakodnevno samo jedeš i ideš na plažu. To možda može da prija deset dana, ali petnaest istovetnih dana je previše. Nama je u jednom trenutku bilo i malo dosadno, ali smo sve izdržali zbog Vuka, za koga je postojao zaista raznovrstan program.

Šta je njemu bilo najzanimljivije?
- Ronjenje, pošto je već odličan plivač i ide da pliva svuda gde i Milan, a imao je i bezbroj različitih pitanja u vezi sa školjkama i svim ostalim što ima veze sa morem. Takođe, jako su mu zanimljivi grčki mitovi i bogovi, koje je sve naučio i često ih prepričava. Čak mi je u jednom trenutku rekao da ga malo nervira taj Posejdon jer je on jedini imao hrabrosti da se popne do Zevsa. Po ceo dan je gledao u Olimp, misleći kako će se i on sigurno uskoro popeti na vrh planine.

Kako ćete provesti ostatak leta?
- Radno, jer trenutno u studiju kod Marka Kona završavam svoj album. Rad u njegovom studiju je po mnogo čemu specifičan, a svi koji učestvujemo u stvaranju veliki smo perfekcionisti, tako da stalno nešto dodajemo i oduzimamo. Međutim, taj deo procesa najviše volim u mom poslu. Očekuju me i nastupi u Makedoniji i Srbiji, a krajem avgusta biću i gost na „Filmskom festivalu“ u Sarajevu. U septembru moj sin polazi u školu i sve će biti podređeno tome.

Koliko ste uzbuđeni što Vuk kreće u prvi razred?

- Jako sam uzbuđena zbog toga, mnogo mi je brzo porastao u pravog dečaka. Jednom prilikom, kada sam bila mlada, jedna baka mi je rekla: „Sinko, ja imam sedamdeset godina, na ova vrata sam ušla na ova druga izašla i eto prođe trideset godina.“ Tada sam se smejala toj njenoj rečenici, a sada shvatam koliko je to što je rekla istinuto. I meni je Vuk tako brzo porastao, pa sam veoma uzbuđena zbog nove etape u njegovom, ali i našem životu.

Da li ste mu dugo birali školu?
- Ne, Vuk će pohađati državnu osnovnu školu „Karađorđe“ na Voždovcu i jedva čekam da krene.

Kakva su njegova interesovanja? Šta želi da bude kad poraste?
- Glumac, to sada govori svima kada ga pitaju. Imao je veoma teatralne nastupe na plaži kada smo bili na moru jer se stalno obraćao grčkim bogovima.

Ko je stroži roditelj, vi ili Milan?

- Ja sam Hitler u našoj kući, u svemu, pa i kada je reč o Vukovom vaspitavanju. Veoma sam nežna i brižna majka i mi imamo svoje rituale kada se mazimo i volimo, ali zna se da je moja uvek poslednja.

Vaša mlađa sestra Tamara nedavno se udala, kako je bilo na svadbi?
- Odlično. Bila je to velika i vesela svadba, na kojoj je bilo svega, od Silvane do nirvane. Od džezera, koji su svirali dok su gosti dolazili, potom je usledila pop muzika, pa narodnjaci, a moj tata je kao specijalno iznenađenje Tamari priredio nastup kulturno-umetničkog društva „Tanet“, koje je poput srpskog „Kola“. Naš deda je bio član tog ansambla i bio je u čuvenoj petorki koja je igrala „teškoto“ - najpoznatije makedonsko oro. Trenutak kada su oni izašli bio je najdirljiviji za sve nas koji imamo veze sa tim folklornim društvom, dok su ostali gosti uživali u jedinstvenoj igri.

Jeste li tokom svadbe bilo mnogo emotivnih trenutaka?
- Slobodno mogu da kažem da sam preplakala pola svadbe, na venčanju u crkvi sam toliko plakala da sam posle toga morala da se ponovo našminkam. Tamara je moja mlađa sestra i nas dve smo vezane kao creva, a u njenom životu počinje jedna nova etapa.

Da li ste učestvovali u organizaciji veselja?

- Bila sam dvadesetak dana u Makedoniji i učestvovala sam utoliko što sam sve vreme bila uz Tamaru za sve što joj je trebalo. Imali smo i devojačko veče, koje je trajalo četiri dana, otišle smo u Sani Bič na Halkidikiju, gde smo iznajmili brod i uživale. Inače, moram da pohvalim Tamaru i Aleksandra da su sami organizovali čitavu svadbu na kojoj je bilo pet stotina gostiju.

Jeste li se tokom pripreme podsećali trenutaka kada ste vi i Milan stupili u brak?
- Jesam, mnogo trenutka i sve vreme sam govorila kako je sve bilo drugačije pre četrnaest godina kada sam se ja udavala. Nije bilo toliko nervoze. Onda mi je Tamara u jednom trenutku rekla: „Naravno da nije bilo toliko nervoze kada je tata organizovao tvoju svadbu, a ti si samo došla, obukla haljinu i udala se“.

Kako Tamara provodi prve dane braka?
- Mislim da joj je dobro. Uskoro sa Vukom i Aleksandrovim sestrićem kreću na odmor i to će im biti medeni mesec.

Da li ste joj kao starija sestra dali neki bračni savet?
- Dala sam joj jedan čuveni savet, a to je da sve što ima da mu kaže, to učini na jastuku. I uvek će dobiti sve što želi i biće vrat njegove glave. Nema velike filozofije kada je brak u pitanju, muž treba da se čuva i da se voli, naravno, ako i on voli tebe, a žena to uvek oseti. Ako je tako, sve će biti dobro, i uvek će dobiti ono što želi.

Ko je vama davao najbolje savete u svezi sa muško-ženskim odnosima?
- Moja drugarica Nena, koja je malo starija od mene i srećno je udata žena. Od nje uvek dobijem najbolje savete vezane za bračni život.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević

Najnovije vesti