Danijela Pantić: Rođendan sina Ignjata najlepši je povod za slavlje

Danijela Pantić: Rođendan sina Ignjata najlepši je povod za slavlje

Autor: | 01/11/2015

0

Novinarka Danijela Pantić nedavno je sa suprugom Nenadom Conićem imala najlepši povod za slavlje - njihov sin Ignjat napunio je dve godine. Ponosni roditelji potrudili su se da svom mališanu organizuju proslavu na kojoj će uživati u društvu vršnjaka, ali i prijatelja i rodbine. Kao idealno mesto za okupljanje gostiju izabrali su vilu na Senjaku koja je preuređena za dečja slavlja.

- Ovo je drugi rođendan našeg sina i za razliku od prošle godine, kada nije bio svestan šta se dešava i kada je veći deo vremena proveo spavajući, ovog puta je znao da uživa na slavlju. Nismo želeli da organizujemo zabavu u klasičnoj igraonici u kojoj su deca izolovana od odraslih, pa smo zbog toga izabrali jednu predivnu vilu koja ima četiri sobe, a u svakoj od njih je zanimljiv sadržaj. U jednoj prostoriji bila je diskoteka za mališane, u drugoj se nalazi dvorac koji je dečici bio vrlo zanimljiv, u trećoj gumene loptice i sadržaji kakvi postoje u klasičnim igraonicama, dok je jedna soba namenjena odraslima. Postoji i izdvojeni deo za pušače, što mi je takođe bilo izuzetno važno. Angažovali smo i animatore, tako da su Ignjat i njegovi drugari zaista uživali - počinje priču Danijela.

- Potrudili smo se da sve bude prilagođeno i Ignjatu i drugim gostima. Pošto se mi u porodici hranimo zdravo, imali smo ketering i sa zdravim namirnicama i nešto manje zdravim koje druga deca obožavaju. Pored toga, poslužene su dve torte, jedna po našem ukusu, a druga po ukusu većine gostiju.

Dvogodišnji dečak je danima posle slavlja bio pod velikim utiskom i svima je pričao o svom rođendanu.
- Nenad i ja često našeg sina zovemo “mali glumac” jer je dete koji bi da stalno bude u centru pažnje. Kada suprug i ja nešto pričamo, on se odmah buni, ili počne da govori glasnije od nas ili traži da se mazi. Zato je rođendan bila idealna prilika da svi gledaju samo u njega. Bilo je mnogo ljudi koji Igija jako vole, pa su ga celog dana nosili i mazili, što mu je veoma prijalo. Trenutak kada smo izneli tortu, pevali mu pesmicu i gasili svećice za njega je takođe bio božanstven - iskrena je poznata majka.

- Danima posle rođendana Ignjat je pričao samo o tome, jer zapravo nije znao šta ga tačno čeka. Ja sam mu pre slavlja objašnjavala da će uskoro napuniti dve godine i da ćemo to da proslavimo, ali nije u potpunosti shvatao šta to znači. Inače, poslednjih dana pokušavam da ga naučim da kada ga neko pita za godine, treba da kaže da ima dve, međutim, on na tu moju konstataciju stalno odgovara: “Nema”. Zato u šali volimo da kažemo da je naš sin već sada shvatio da je dobro malo smanjiti svoje godine.

Atraktivna plavuša tvrdi da je bila jako uzbuđena, kao i njen suprug, jer je za njih kao roditelje to najznačajniji dan u godini.
- Ignjat me je mnogo promenio kao osobu. Postala sam osetljivija, naročito kada je reč o potrebi dece. Recimo, kada vidim da je neko dete zanemareno ili da je bolesno, rastužim se, kao da je reč o mom sinu. Takođe, on mi je postavio prioritete u životu. Na prvom mestu su dete i porodica, a tek onda dolazi karijera i sve druge stvari koje čine život - tvrdi lepa tridesetpetogodišnjakinja, koja kaže da su i ona i suprug popustljivi prema svom mališanu, ali priznaje da je ona za nijansu stroža.

- Ignjat je sada u uzrastu kada konstantno moramo da budemo uz njega i da pratimo svaki njegov korak, tako da se suprug i ja često sa setom prisećamo vremena kada je bio beba i kada smo sa njim satima mogli da sedimo u kafiću, a on bi samo spavao u kolicima. Sada je potpuno drugačiji i ume dobro da nas izmori tokom dana, pa smo čak počeli da ga čuvamo na smenu. Oboje se trudimo da mu ispunjavamo želje, ali sam ja nešto zahtevnija u ispunjavanju obaveza, dok je Nenadu dovoljan samo Ignjatov osmeh i da mu oprosti nestašluk. S druge strane, ja smatram da decu treba učiti pravilima, jer što ih ranije nauče, biće im lakše kasnije u životu - zaključuje Pantićeva.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!