Aleksandar Karakašević: Najveći životni trofej

Aleksandar Karakašević: Najveći životni trofej

Autor: | 19/11/2015

0

Stonoteniser i prvi srpski sportista kome je intonirana himna „Bože pravde“ Aleksandar Karakašević postao je otac. Njegova supruga, bivša rukometašica Jelena Nišavić-Karakašević porodila se u „Zemunskoj bolnici“, a srećni otac prošle nedelje izveo je iz porodilišta suprugu i sina.

- Sin Ivan stigao je kući. Sve je proteklo u najboljem redu. Supruga i beba sjajno se osećaju. Sigurno se nećemo zaustaviti na jednom detetu - kaže na početku razgovora za „Hello!“ naš najuspešniji stonoteniser, koji je upriličio i slavlje povodom sinovljevog rođenja.

Od poznatih ličnosti zabavi upriličenoj u Zemunu prisustvovali su Aleksandrov kolega Marko Jevtić sa devojkom Milicom Živančević, glumci Miloš Samolov i Marko Živić, reditelj Miroslav Momčilović i pevač Željko Šašić.

- Željko je prisustvovao slavlju kao prijatelj, nije zabavljao goste - kaže Karakašević, čiji je naslednik na porođaju bio težak tri kilograma i pedeset grama i dugačak pedeset jedan centimetar.

- Sin je dobio ime po mom dedi i jednoglasno smo odlučili da ga tako nazovemo. Još ne pomažem supruzi oko deteta jer ništa ni ne znam o tome, a beba još samo jede i spava - kroz osmeh kaže uspešni stonoteniser, koji se poznatom rukometašicom oženio pre dva meseca.

- Venčali smo se zbog bebe i olakšica oko papira. Tek ćemo praviti krštenje deteta i veliku svadbu. Nismo od modernih roditelja koji će čekati da im dete poraste kako bi imalo posebnu ulogu na našem venčanju - ističe briljantni sportski as, čija izabranica iza sebe takođe ima zavidnu karijeru. Majčinstvo je, međutim, presudilo da se oprosti od rukometa.

- Jelena je završila karijeru kad je saznala da je trudna. To je uradila u dogovoru sa klubom za koji je nastupala, pa je veoma uspešno iznela trudnoću - kaže ponosni otac i suprug dame koja je izgarala na rukometnom terenu, dok je bila aktivna sportistkinja.

- Moja supruga dobro zna šta znači biti profesionalni sportista, tako da funkcionišemo bez problema. Ne odsustvujem od kuće zato što tako hoću, već zato što sam odlučio da igram i na „Olimpijskim igrama“, pa se temeljno pripremam i dosta putujem - zaključuje popularni sprotista, koji je rođen i odrastao na zemunskom Gardošu.

- Kada se spomene Gardoš, odmah se setim klinačkog doba, posebno perioda kada sam bio sedmi, osmi razred osnovne škole. Na Gardoš je dolazio ceo Zemun, iz svih delova. Bio je to predivan period, mada nisam baš često mogao da budem tu zbog treninga i putovanja. Siguran sam da sam tu probao prvu cigaretu. Kasnije, na red su došle i kafane, one sa kariranim stolnjacima i tamburašima. To voli i moj ćale, mogu da kažem da ima nešto u genima. Znao sam da zaglavim do sedam ujutru i da u deset budem na treningu. Više ne mogu tako, krštenica je čudo. Sada ponekad odem na splav, naročito kad peva Željko Šašić koji je moj dobar prijatelj - rekao je u jednom intervjuu Karakašević, čiji će naslednik takođe odrastati u Zemunu, gde je stasao i njegov otac.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Boško Karanović