Kristina Mijačević: Bebino zdravlje važnije mi je od tračeva

Kristina Mijačević: Bebino zdravlje važnije mi je od tračeva

Autor: | 30/11/2015

0


Romantične komedije na filmskom platnu doslovno nikad ne prerastu u horor. U životu je to kudikamo drugačije. Onaj ko na svojoj koži oseti teror tuđih osuda, linč mase i prezir, nema puno izbora. Ili završava kao junak sudbinom kreirane monodrame ili kao tragična opomena ostalima. Kristina Mijačević, modna dizajnerka, samohrana majka i ambiciozna lepotica, rađanjem deteta u nekonvencionalnoj vezi pokazala je hrabrost kakvu je teško sresti i u daleko uređenijim sredinama.

Za magazin “Hello!” pozirala je sa dvoipomesečnim Petrom, međutim, o njegovom ocu, fudbaleru “Mančester sitija” Aleksandru Kolarovu, sa već oformljenom porodicom, nije želela da govori.

- Trudnoća je dar od Boga i nešto najlepše što jednoj ženi može da se desi. Nažalost, živimo u vremenu u kome su ljudi izgubili osećaj jedni za druge. Svakako da mi nije bilo lako, ali trudila sam se da se oduprem svemu negativnom, kako se stres ne bi odrazio na bebino i moje zdravlje - otkriva Kristina na početku razgovora za “Hello!”, dok u naručju ponosno drži sina.

Vašu trudnoću pratile su nimalo prijatne kontroverze. Zašto ste sve vreme ćutali?

- Smatram da se moj privatni život ne tiče drugih, samim tim o njemu ne želim da govorim javno.

Na koji način ste se porodili?

- Prirodnim putem. Imala sam predivnu doktorku zahvaljujući kojoj je sve proteklo u najboljem redu. Petar je rođen u predviđenom terminu, 8. septembra.

Opišite nam trenutak kada ste prvi put ugledali sina.

- Postoje momenti u životu koje je doslovno nemoguće prepričati. Rađanje je takav naboj emocija da bi razvodnjavanje i prepričavanje samo oskrnavilo lepotu tog trenutka. Svaka majka svoje dete doživljava kao lično čudo. U Petrovom uzrastu još je teško utvrditi na koga liči i čije je gene pokupio.

Kako se snalazite kao majka?

- Van svih mojih očekivanja - fenomenalno. Instinkt i priroda sami po sebi regulišu i lako reše nedoumice o tome da li ćete kao roditelj biti uspešni. Jednostavno, sve obaveze oko Petra su zadovoljstvo, a ne dužnost.

Ko vam pomaže oko bebe?

- Moji roditelji uvek su tu kad je potrebno. Imam apsolutno poverenje u njih i zaista su mi ogromna podrška.

Perfektnom linijom odajete utisak kao da se niste porodili. Kako ste je tako brzo doveli u red?

- Zahvaljujući genetici i prirodnoj sklonosti ka zdravoj ishrani, trudnoća i porođaj nisu umnogome promenili moju liniju. Istina, imam nekoliko kilograma viška, ali verujem da će i oni nestati u kratkom roku.

Bavite se manekenstvom, za kratko vreme postali ste cenjena dizajnerka, majka ste. Kako balansirate između roditeljstva i profesionalnih izazova?

- Nisam se nadala da će moje ideje u tolikoj meri biti prihvaćene, ali kako se pokazalo drugačije, to mi je samo dalo vetar u leđa da napredujem. U trudnoći posao je trpeo, ali sam se odmah posle porođaja aktivirala.

Kakvu budućnost priželjkujete?

- Iskreno, od budućnosti ništa ne očekujem. Sami smo krojači svoje sudbine. U ovom trenutku samo želim da maksimalno uživam u majčinstvu, da Petru omogućim bezbrižno detinjstvo i da mu svakog minuta pokažem koliko ga volim.

Komentari (0)

Loading
Nikola Golubović Dušan Petrović