Sara Jovanović i Aleksa Jelić: Konačno smo pokazali koliko umemo

Sara Jovanović i Aleksa Jelić: Konačno smo pokazali koliko umemo

Autor: | 15/01/2014

0

Zbog njih su subotom uveče mnogi ostajali kod kuće, hipnotisano gledajući u ekran. Oni su mladi, talentovani, sa energijom koja probija granice poređenja. Zahvaljujući učešću u spektakularnom šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”, Sara Jovanović i Aleksa Jelić izdvojili su se iz mora mladih izvođača i na prečac osvojili srca publike. Menjali su maske, žanrove, ambijente, ali su svemu davali lični pečat, zbog čega im je publika nesebično delila simpatije, ali i glasove.

U čijoj ste se “koži” protekla tri meseca najbolje osećali?

Sara: Lajza Mineli i čuvena numera “Money”, iz filma “Kabare”, moj su najzahtevniji, ali i najdraži zadatak. Obožavam mjuzikle, pored sebe sam imala fantastičnu partnerku i zaista je bilo čarobno makar tri minuta biti slavna pevačica i glumica.
Aleksa: Svaki put bio sam Aleksa Jelić. Istovremeno i ličnost koju sam predstavljao. Nijedna “koža” nije mi bila tesna ili velika, a ako bih baš morao da izdvojim najdraže imitacije, bili bi to Robi Vilijams, Argentinac iz “Mulen ruža” i Bijonse. Neki zadaci bili su lakši, neki teži, ali mislim da su nam svima najveći izazov bile osobe suprotnog pola i oni čiju muziku ne slušamo ili, još gore, ne volimo.

Simpatije auditorijuma pobrali ste već u prvoj epizodi, kada ste imitirali Cecu. Jeste li bili iznenađeni uzme li se u obzir sredina u kojoj živimo?
Aleksa: Moram priznati da sam očekivao podršku. Narod voli Cecu, prepoznao je moju iskrenost i imitaciju prihvatio čistog srca i raširenih ruku.

“Oni koji su mi pretili zbog gej himne sada me uzdižu u nebesa”, vaša je izjava koja nas je još jednom podsetila da živimo u zemlji duplih aršina.
Aleksa: Čudno je to, zaista. Ne podnosimo obične ljude koji su homoseksualno orijentisani, a obožavamo poznate ličnosti i divimo im se, idemo na njihove koncerte, kupujemo njihove knjige, gledamo njihove filmove. Istina je da sam jednu od pesama dao “Paradi ponosa” u nadi da će pripadnici LGBT populacije zaista izaći na ulice i slobodno se prošetati svojim gradom.

Pogađaju li vas polemike u vezi sa vašim seksualnim opredeljenjem?

Aleksa: Moji roditelji znaju da sam heteroseksualac, ali takođe se slažu sa mnom kada kažem da je prenaseljenost učinila da u svima nama živi više ličnosti. Zato se mnogima čini da naginjem istom polu, što me nimalo ne dotiče.

Kako vam se čini iskustvo zvano “visoke potpetice”?
Aleksa: Na štiklama nije lako hodati, a kamoli igrati. Srećan sam što sam ponovo u ravnom, što sam bliže zemlji.

Saro, kada ste imitirali kontroverznu Majli Sajrus, odbili ste da izvedete scenu “prljavog plesa”, što su vam Marija Mihajlović i Ivan Ivanović prilično zamerili.
Sara: Svaki umetnik sebi postavlja granice do kojih će na sceni ići. Neko je po tom pitanju ekstremniji od drugih, a meni je, iskreno, bilo neprijatno da ponovim ono što smo od gospođice Sajrus i Robina Tika videli na dodeli „MTV“ nagrada.

Uprkos brojnim poslovnim obavezama i činjenici da vam partner živi u Italiji, izgleda da vam u ljubavi cvetaju ruže.

Sara: Ako je ljubav jaka, na nju ništa ne može da utiče, pa ni daljina. Naravno da mi Aleksandar nedostaje kada nije u Beogradu, ali tu je “Skajp”, zahvaljujući kome u svakom trenutku možemo da se vidimo. Dečko mi je velika podrška i nikada ne bih mogla da budem sa osobom koja ne razume posao kojim se bavim.

Imitaciju Kejti Peri posvetili ste upravo Aleksandru.
Sara: Kada sam proglašena pobednicom jedne od emisije, učinilo mi se interesantnim da deo pesme “Unconditionally” izmenim i svom dečku javno poručim da ga volim.

Aleksa, jeste li vi neki nastup izveli za posebnu osobu?
Aleksa: Budući da u mom životu trenutno nema posebne osobe, nastupe sam posvetio svima.

U proteklom periodu često su se mogli čuti komentari kako biste sa talentima koje posedujete u inostranstvu bili velika zvezda.

Aleksa: Rođen sam u Srbiji i ovde bi, iz nevidljivih razloga, trebalo da živi i moja priča. Dunavom i Savom proći će još mnogo vode dok talenti koje posedujem ne budu prepoznati, prihvaćeni, a i plaćeni.

Dugo ste živeli u Barseloni, jednom od najlepših evropskih gradova, ali ste se na kraju ipak vratili u Beograd.
Aleksa: U suštini čoveka je da se kreće i menja. Kada sam otišao u Barselonu, nad mojim rodnim gradom padale su bombe. Vratio sam se posle osam godina i snimio album “U tami disko-kluba”.

U kom smeru će se u budućnosti razvijati vaša karijera?
Aleksa: U pravom smeru, nadam se. Radiću na novim pesmama, ali i na koncertima koje u 2014. planiram da održim. Uveliko pripremam maksi CD “Online”, na kome će se, pored novih pesama, naći i najveći hitovi sa prethodna dva albuma. Posle “Belog jablana”, u planu je i drugi duet, “Još jednom”, koji snimam sa talentovanom koleginicom Tijanom Bogićević.
Sara: Zasigurno mogu da obećam da ću objaviti bar jedan singl, a ako se sve kockice poklope, nije isključeno da svetlost dana ugleda i moj prvi album.


Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević
Stilista: Stefan Orlić
Šminka i frizura: Srđan Petković za Mini-bar „Studios”, Hadži Milentijeva 14, tel. 011 / 244 - 35 - 59
Mesto snimanja: Hotel “Crystal”, Internacionalnih brigada 9, tel. 011 / 71 - 51 - 000, www.crystalhotel-belgrade.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti