Marijana Mateus: Nadam se da ću na Tajlandu završiti svoju novu knjigu

Marijana Mateus: Nadam se da ću na Tajlandu završiti svoju novu knjigu

Autor: | 17/01/2014

0


Pošto joj je posao krenuo uzlaznom putanjom modna kreatorka Marijana Mateus želi da usavrši svoje znanje iz mode i dizajna, te je odlučila da se edukuje na tom polju, pa je u Londonu upisala školu modnog dizajna. Simpatična četrdesetdvogodišnjakinja rešila je da prve utiske iz školske klupe podeli sa čitaocima našeg magazina.
- Rešila sam da usavršim svoje znanje o modnom biznisu i shodno tome pažljivo sam odabrala školu koja ima najbolje preporuke. Po prirodi sam savesna i odgovorna, tako da redovno posećujem nastavu. Temeljan sam đak i mogu da se pohvalim da domaće zadatke redovno radim. Iako je lep osećaj ponovo biti đak, jedva čekam da se sredinom januara vratim svojim dnevnim aktivnostima u Beogradu - započinje razgovor Marijana koja je Novu godinu dočekala u Crnoj Gori, a potom je otišla na Tajland.
- Iako volim zimu i skijanje, prija mi da se tokom hladnih zimskim dana povučem iz naših krajeva i malo pobegnem u neka toplija mesta. Ove godine planirala sam da posetim Tajland i da se u tom idiličnom ambijentu u potpunosti odmorim. Nadam se da ću tamo završiti pisanje mog novog štiva - kaže dizajnerka.
Posebno je ponosna što joj je bivši suprug Lotar Mateus, koji je napisao knjigu o svom životu, ukazao poverenje i dao joj da pročita rukopis pre nego što je publikovan.
- Čim je završio sa pisanjem knjige, moj bivši suprug Lotar poslao mi je rukopis da ga pročitam, a potom i knjigu sa posvetom. Tema knjige je njegov profesionalni život, dok se privatnošću nije bavio. Ja mu želim svu sreću i uspeh knjige na našem tržištu - priča Marijana, koja je pred odlazak u London upriličila prednovogodišnju zabavu za prijatelje i saradnike.
- Godinama sam priređivala božićne zabave, uživam u okupljanju i druženju. Pred odlazak u Englesku za sve svoje prijatelje i saradnice organizovala sam zabavu u jednom beogradskom klubu, gde smo se divno zabavili i na lep način obeležili kraj veoma uspešne godine. Želela sam da zahvalim svima što su tu uvek za mene i uz mene. Te večeri ponela sam kreaciju modne kuće „Lisca“ iz Beča, a budući da sam veliki ljubitelj krzna, celokupnu odevnu kombinaciju začinila sam bundom. Za dobru atmosferu bili su zaduženi muzičari, koji su za tu priliku stigli iz Novog Sada, a te večeri specijalno za mene pevala je i moja prijateljica, glumica Milena Vasić. Pošto ona odlično zna moj omiljeni repertoar, nizale su se pesme, počev od Silvaninog hita „Šta će mi život bez tebe dragi“ do starog hita Cece Ražnatović „Trula višnja“. Pošto me je ponela atmosfera i ja sam se „latila“ mikrofona, pa sam za moje goste otpevala pesmu „Beograd“, koju godinama izvodim na svim svojim zabavama. S obzirom na to da volim krajnosti na meniju su se te večeri našli roštilj i suši - iskrena je Marijana, koja je novogodišnju noć dočekala u Crnoj Gori.
- Budući da sam veliki poštovalac Zdravka Čolića, na nagovor Milene Vasić, prvi put u životu Novu godinu dočekala sam u Crnoj Gori, gde je nastupao ovaj hitmejker - rekla je Marijana, koja je posle dočeka Nove godine otišla na skijanje na Kopaonik i Sent Moric, a potom u toplije krajeve.

Autor: Jelena Popović, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin