Željko Samardžić: Publici spremam specijalno iznenađenje za 8. mart

Željko Samardžić: Publici spremam specijalno iznenađenje za 8. mart

Autor: | 01/02/2014

0

Pevač Željko Samardžić u poslednje vreme ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Njegov novi singl "Marija" u saradnji sa sve popularnijim mladim disk-džokejom Igorom Garnijerom osvaja publiku širom regiona. Željko ne krije da mu je muzička promena dobro došla ali, i da neće nastaviti u ovom komercijalnom haus maniru jer ne robuje trendovima po svaku cenu.

Kako je došlo do izleta u "haus muziku" sa Igorom Garnijerom?

Kod mene sve počinje dobrom pesmom. Igor je jedan jako talentovan mladi čovek, čiji stil mi se posebno dopao. Volim da eksperimentišem ne samo sa muzikom već i sa jelima i začinima. Kad mi je pustio "Mariju" brzo smo se dogovorili za saradnju

Vaša publika uglavnom su dame srednjih godina. Niste se bojali da neće razumeti ovaj novi mladalački klupski zvuk?
Moram se pohvaliti da je moja publika raznih životnih dobi. Na mojim koncertima se u prvim redovima nalaze tinejdžeri a isto tako me slušaju i njihovi roditelji. Ta mladost me motiviše i moglo bi se reći da su oni razlog više što sam još uvek na javnoj sceni. Ponosan sam na to i iz tog razloga nastojim da zadovljim njihove ukuse.

Koliko vam je bitno da s novim pesmama ispratite aktuelne muzičke trendove poput nekih pevača koji su s godinama potpuno izmenili audio-vizuelni identitet?
Ne po svaku cenu.Ja pokušavam da nađem meru između onoga što je aktuelno i nečeg što bi se moglo nazvati mojim stilom. Ne bežim od novog zvuka i kako rekoh malopre volim da eksperimentišem

Da li je rad vaše kćerke Minje sa Igorom uticao na to da vas dvoje sarađujete?

Zahvaljujući Minji sam zapravo upoznao Igora. Oni već dugo vremena sarađuju. Generalno Minjin i moj ukus se dosta podudaraju. Jako mi se dopadaju i njene pesme koje radi za svoj solo album. Nadam se da će uskoro i on ugledati svetlost dana.


Često se na spotovima za pesme Minje i Igora u komentarima može pročitati da su "divan par". Da li bi tata Željko voleo Igora za zeta?
Bože moj, tu se ja najmanje pitam. Ali, ko ne bi voleo da ima za zeta pristojnog, lepo vaspitanog i kulturnog momka.

Hoće li i ove godine biti tradicionalna Arena za 8.mart?
Neće. Ne želim da robujem ni datumu ni lokaciji. Koncerte pravim kada to želim i kada za to postoji dobar povod poput novog albuma. Dan žena je praznik koji nekako ide uz moje ljubavne pesme i priznajem da ga najradije biram za velike koncerte ali naravno, ne po svaku cenu. Planiram da ove godine za 8.mart dame i svu moju publiku obradujem novim albumom.

Utičete li svojim muzičkim iskustvom na Minju?

Uvek sam tu kada treba neki savet. Minja je izgradila neki svoj muzički svet i identitet, ne utičem puno na nju jer neke stvari mora proći sama.

Razgovarao: Milan Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin