Andrea Kaziragi: Dvostruko slavlje u Gštadu

Andrea Kaziragi: Dvostruko slavlje u Gštadu

Autor: | 20/02/2014

0

Najstariji sin princeze Karoline od Monaka, Andrea Kaziragi i kolumbijska naslednica Tatjana Santo Domingo, u samo dva dana razmaka priredili su dve svečanosti u kraljevskoj porodici, na istom mestu. Pošto su u crkvi Sveti Josip u švajcarskom mestu Gštadu, krstili sina Sašu, dva dana posle toga upriličili su i crkveno venčanje, a obe ceremonije održane su u najvećoj privatnosti. Iako se moglo očekivati da će oba srećna događaja biti obeležena istog dana, supružnicu su odlučili da to budu dve odvojene svečanosti.
Svečani čin krštenja, obavljen u maloj crkvi, ukrašenoj azalejama, bio je idealna prilika za susret roditelja najmlađih naraštaja kraljevske porodice, čija su deca ovom prilikom upoznala Andreinog i Tatjaninog naslednika.
Činu krštenja prisustvovale su obe bake malog plemića, princeza Karolina od Monaka i Vera Rečulski, kao i njegova tetka, princeza Aleksandra od Hanovera, najmlađa kćerka princeze Karoline iz njenog trećeg braka sa Ernstom Augustom. Naravno, svečanost nisu propustili ni ujak Pjer i tetka Šarlota, koje je princeza od Monaka dobila u braku sa Stefanom Kaziragijem. Princeza Šarlota je došla sa jedoipomesečnim sinom Rafaelom, a njen suprug, francuski komičar Gad Elmale nije mogao da dođe zbog predstave koju je imao zakazanu tog dana. Među odabranim zvanicama bila je Margarita Misoni, naslednica imperije "Misoni", koja je došla sa suprugom Evgenijem Amosom i njihovim petomesečnim sinom Otom Harmanom.
Sin kraljevskog para na krštenju je dobio ime Aleksandar Andrea Stefano. Poslednje je dobio po svome dedi po ocu, italijanskom industrijalcu Stefanu Kaziragiju, koji je 1990. godine tragično izgubio život u trci motornih čamaca u vodama Monaka.
Dva dana posle krštenja sina, ponosni otac Andrea, unuk slavne holivudske dive Grejs Keli i princa Renijea, i njegova životna izabranica, lepa kolumbijska naslednica Tatjana, posle građanskog braka koji su sklopili poslednjeg avgustovskog dana prošle godine, u bajkovitom alpskom gradiću sklopili su i crkveni brak. Tridesetdevetogodišnja mlada nosila je haljinu koju je specijalno za tu priliku kreirao čuveni modni dizajner Valentino, porodični prijatelj koji je bio među zvanicama, dok je mladin izabranik blistao u elegantnom sivom odelu.
Crkva iz 19. veka, u kojoj je obavljena i ova porodična svečanost, posebno je za ovu priliku pretvorena u bajkovitu snežnu oazu, ogrnutu raskošnim cvećem, koje je stiglo specijalnom pošiljkom iz Pariza, a mnogobrojne sveće doprinele su da prizor bude očaravajući. Prelepu Tatjanu do oltara je ispratio njen rođeni brat Mario Santo Domingo i tom prilikom zauzeo mesto njihovog oca, koji je preminuo 2009. godine.
Pošto su se jedno drugom zavetovali na večnu ljubav, vidno uzbuđen kraljevski par uputio se u hotel, gde ih je čekao apartman specijalno uređen za mladence. Celokupnu atmosferu začinile su snežne pahulje koje su baš tada počele da provejavaju.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti