Antonina Petković: Najsrećnija sam kada sam u Srbiji

Antonina Petković: Najsrećnija sam kada sam u Srbiji

Autor: | 10/04/2014

0

Njujork – London – Milano – Pariz... U životu Antonine Petković, top modela agencije Models Inc. – Elite Model Look, život se odvija kao na filmu. Putuje iz Njujorka u London, iz Milana u Pariz, s jedne na drugu nedelju mode. Nosi modele Done Karan, Roberta Kavalija, Kenza, Izabel Marant, Stele Mekartni, Vivian Vestvud, Etro...

Zbog kojih poslova si bila toliko srećna, da si pomislila da sanjaš?

- Kada su mi javili da su baš mene izabrali da budem ekskluzivni model na revijama Toma Forda i modne kuće Chanel, zaista sam mislila da sanjam.

Koji kreatori imaju najbolju komunikaciju s manekenkama?
- Isabel Marant i Barbara Bui su me oduševile svojim odnosom prema svima koji rade za njih. Veoma su opuštene, neposredne i komunikativne.

Šta je najlepše što si obukla, bilo na reviji, bilo na snimanju?
- Veoma mi se dopala kombinacija koju sam nosila na reviji Ermanno Scervino. To nije moj stil, ali mi se baš svidelo. DKNY je potpuno po mom ukusu, a dopada mi se i Isabel Marant.

Da li u svom ormaru imaš odeću kreatora za koje si radila?

- Dizajneri često poklanjaju odeću modelima koji za njih rade. Tako sam i ja dobila dosta stvari.

U kojim radnjama najčešće kupuješ?
- Top Shop-u, Zari, ali i u njujorškim prodavnicama.

Gde trenutno živiš?
- Na relaciji Srbija – Njujork, ali dosta radim i u drugim zemljama. Baza mi je u Njujorku, tako da odande putujem na ostale destinacije. Ipak, gde god bila, moja sreća je neopisiva kada se vraćam u Srbiju, jer znam da ću se videti sa porodicom i prijateljima.

Pre manje od dve godine rekla si da si još dok si bila mala sanjala o Parizu i Njujorku. U to vreme si već videla Pariz, a Njujork te je tek čekao. Da li je ispunio tvoje snove?

- Neopisiv je! Dopada mi se energija koja se oseća u vazduhu. Svi su dobrodošli, lepo prihvaćeni... To me je najviše oduševilo.

Kako izgleda jedan tvoj dan kad si u inostranstvu?
- Koliko god ovo što radim bilo lepo i koliko god svima delovalo da je biti model lako, kao i svaki dugi posao, i ovaj zahteva visok nivo profesionalizma i odgovornosti. U zavisnosti od obaveza koje me čekaju, pravim detaljan plan kako bi svuda stigla, sveža i odmorna. Dešava se da imam i po 15 kastinga dnevno, što je skoro nemoguće postići, ali čitam tim agencija, sa kojima imam potpisane ugovore, radi na tome da sve bude savršeno organizovano.

Pre si imala običaj da se svakog dana čuješ sa porodicom i prijateljima. Da li još uspevaš da održiš taj ritam?
- Naravno, razgovor s njima me uvek oraspoloži i učini srećnom, ma koliko mi težak bio taj dan.

Da li ćeš svojima pričati i ako te tog dana nešto boli ili si premorena?

- Ne želim da ih previše opterećujem, pa to najčešće ostavljam za sebe ili podelim sa drugaricama u stanu.

Autor: Brankica Treskavica, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin