Mateja Kežman: Deca su najvrednije što imam

Mateja Kežman: Deca su najvrednije što imam

Autor: | 15/07/2014

0

Nekadašnji fudbaler, a poslednjih godina uspešni sportski menadžer Mateja Kežman čim se oglasilo školsko zvono koje je označilo kraj godine, odlučio je da svoje mališane povede na more. U društvu emotivne partnerke Marije Perković, njihovog sina Filimona, kao i sa Lazarom, Aleksandrom i Jakovom, decom koju je dobio u braku sa bivšom suprugom Emilijom, uputio se na grčko ostrvo Lefkada, na kome su proveli desetak dana. Veseloj ekipi pridružili su se i rođaci koji takođe imaju dvoje male dece, pa smeh i dečji žagor nijednog trenutka nisu izostali.
- Bez obzira što je fudbalskim menadžerima trenutno udarna sezona, iskoristio sam priliku da na početku prelaznog perioda koji imaju igrači odem na porodični odmor. Čim se dvanaestogodišnjem Lazaru, desetogodišnjoj Aleksandri i osmogodišnjem Jakovu završila školska godina, zajedno sa njima, Marijom i Filimonom krenuo sam na Lefkadu - počinje priču Mateja.

- Bilo nam je zaista fenomenalno, pogotovo što smo otišli na početku sezone, tako da na ostrvu nije bilo previše turista i mogli smo da uživamo u miru. Jonsko more je predivno, gotovo svaka plaža na Lefkadi je očaravajuća. Osim klasičnog odmora, imao sam priliku da ronim i da se upustim u druge morske avanture, a uz mene je ove godine bio i moj najstariji sin Lazar, koji je već u godinama kada bi trebalo da se upozna sa različitim čarima morskog života.
Tokom odmora koji je svima prijao, sve svakodnevne aktivnosti bile su podređene mališanima i njihovom uživanju.
- Sve je bilo podređeno deci, a tako i treba da bude. Iako imam mnogo posla, trudim se da što više vremena provodim sa decom jer su ona najvrednije što imam - kaže nekadašnji fudbaler „Partizana“ koji ističe da je i najmlađi sin Filimon uživao kupajući se u moru.
- Filimon je još prošle godine, kada je imao svega nekoliko sedmica, bio sa Marijom na moru u Crnoj Gori, ali ovo je njegovo prvo pravo letovanje. Kao jednogodišnji dečak sada je znao da uživa, a kupanje u moru mu je prijalo i radovao se svakom novom ulasku u vodu. Ni u jednom trenutku nije pokazivao strah. Bilo je ukupno šestoro dece sa nama i svako od njih provodilo se na svoj način. Lazar, Aleksandra i Jakov će još jednom ovog leta ići na more sa majkom, dok će za mene, Mariju i Filimona ovo biti jedino letovanje pošto ću u naredna dva meseca imati mnogo posla.

Nekadašnji sportista kaže da uživa u novom poslovnom angažmanu, a na sve fudbalere sa kojima sarađuje gleda kao na članove familije i trudi se da im svim srcem prenese dugogodišnje iskustvo.

- Nedavno smo sklopili odličan posao i dva naša momka potpisala su ugovore sa Belgijancima, a na dobrom smo putu da jednog igrača pošaljemo u Veliku Britaniju. Radim sa vrlo kvalitetnim momcima i trudim se da im na najbolji mogući način prenesem svoje iskustvo - tvrdi Mateja, koji kaže da su i njegovi sinovi odlučili da treniraju fudbal.
- Nikada nisam vršio pritisak na sinove da se bave fudbalom, ali oni su sami pokazali interesovanje za taj sport. Prvo je to učinio Lazar, a potom i mlađi Jakov. Ispostavilo se da pokazuju odlične rezultate, a da li će se time profesionalno baviti zavisi samo od njihove želje. Ja se tu neću mešati. Volim što su posvećeni sportu samo zato što im ostaje manje vremena da budu na ulici. I kćerka Aleksandra trenira atletiku i jahanje, a oprobala se i u nekim vrstama plesa. Sva moja deca veoma su aktivna, na šta sam vrlo ponosan - zaključuje Kežman.


Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još