Antonina Petković: Saradnju sa duom Dolče & Gabana nikada neću zaboraviti

Antonina Petković: Saradnju sa duom Dolče & Gabana nikada neću zaboraviti

Autor: | 29/07/2014

0

Pošto je na samom početku karijere impresionirala čuvenu Viktoriju Bekam i postala miljenica maestralnog Karla Lagerfelda, naša manekenka Antonina Petković nastavlja da krupnim koracima osvaja svetsku modnu scenu. Nedavno je na italijanskom ostrvu Kapri imala priliku da bude deo revije visoke mode dizajnerskog tima Dolče i Gabana, za koju su prisutne svetske zvezde, a među njima i Ana Vintur, izjavile da je bila toliko glamurozna da su umalo pali u nesvest. Pre toga doživela je uspeh na Nedelji mode u Parizu gde je radila revije za Eli Saaba i brend "Armani Prive", a iz prvih redova su je posmatrali najznačajniji umetnici današnjice. Iako je za kratko vreme izgradila zavidnu karijeru, atraktivna Čačanka koju zastupa agencija "Models Inc. - Elite Model Look" ostala je skromna devojka koja se najviše raduje dolascima u Srbiju i druženju sa prijateljima iz detinjstva. Dok za avgust planira proslavu punoletstva, Antonina se priprema i za odlazak na odmor sa prijateljima iz rodnog grada.

Kakve utiske nosite sa Kaprija, gde ste učestvovali na reviji čuvenog modnog tima Dolče i Gabana?

- Revija je organizovana na otvorenom, stolice za goste bile su postavljene između stena i tako je napravljena pista. Prelep pogled na more i klasična muzika doprineli su da sve deluje savršeno. To je definitivno revija koju nikada neću zaboraviti. Veoma sam srećna što sam imala priliku da je radim i posetim Kapri.

Jeste li imali slobodno vreme da uživate na tom prelepom italijanskom ostrvu?
- Stigla sam na dan revije jer sam prethodnog dana radila u Parizu, ali sam imala malo slobodnog vremena za uživanje na Kapriju. Oduševljena sam ostrvom i volela bih da ga ponovo posetim.

Da li ste i ranije imali priliku da sarađujete sa Domenikom Dolče i Stefanom Gabanom i kakav su utisak ostavili na vas njih dvojica?
- Radila sam dva "look-booka" za "D&G" pa sam imala priliku da sarađujem sa ovim dizajnerima. Veoma su profesionalni i oduševili su me svojom kreativnošću.

Prethodno ste učestovali na “Nedelji mode” u Parizu, gde ste nosili modele čuvenog Elija Saaba, kakvo je to bilo iskustvo za vas?

- Srećna sam što sam imala priliku da radim reviju Elija Saaba jer smatram da je on kreator koji stvara neverovatne haljine koje mi se se mnogo dopadaju. Pre revije bila sam malo uplašena zbog dužine haljina koje sam nosila jer nisam želela da padnem, ali je na kraju sve dobro prošlo.

Kako vam je bilo na reviji za "Armani Prive"?
- To je još jedna revija na koju sam ponosna. Bila sam vrlo uzbuđena, a kao veliki profesionalac trudila sam se da dam sve od sebe i da budem na nivou zadatka. Jedva sam čekala da izađem na pistu i budem deo ove prestižne revije.

Mnoge svetske zvezde prisustvovale su “Nedelji mode” u Parizu. Jeste li imali priliku da se upoznate sa nekom od njih i ko vas je najviše impresionirao?
- Definitivno Pariz, naročito tokom “Nedelje mode”, kada je pravo stecište velikih svetskih zvezda. Toliko sam radila revija koje su pratili mnogi od njih da mi je postalo sasvim normalno da na ovim događajima pored mene prođu Rijana, Pink, Ana Vintur i mnogi drugi. U početku mi je sve to bilo zanimljivo, a sada sam koncentrisana isključivo na posao i ništa drugo mi ne odvlači pažnju.

Hoćete li ovog leta imati priliku za odmor i odlazak na more ili ćete raditi?
- Početkom avgusta idem sa društvom na more na deset dana, tako da ću imati priliku da se malo odmorim i napunim baterije. Iskreno se radujem ovom letovanju jer sam se uželela prijatelja iz Čačka.

Kako najradije provodite slobodno vreme kada ste na putovanjima?
- Trudim se da što bolje iskoristim slobodno vreme pošto ga imam malo. Prvo kao svaki turista obiđem znamenitosti, a onda bolje upoznajem grad kroz svakodnevne aktivnosti. Tako pronalazim mesta na kojima najviše volim da večeram, odem na piće sa drugaricom ili otkrijem lepa mesta za kupovinu.

Kako izgleda vaš život u Njujorku? Jeste li se već navikli na brz tempo, karakterističan za tu metropolu?

- Navikla sam se na život u Njujorku, trenutno sa drugaricom tražim novi stan i školu u kojoj ću nastaviti obrazovanje.

Imate li nekada priliku da u Njujorku ugostite članove vaše porodice ili bliske prijatelje?
- Još nisam imala priliku da ugostim nekoga od bliskih ljudi, ali se nadam da će se to uskoro desiti.

Da li se i dalje svakodnevno čujete sa članovima familije i koliko su oni ponosni na vas i vaše uspehe?
- Svakog dana se čujem sa porodicom, koja mi pruža ogromnu podršku. Naravno da su ponosni na moje uspehe, ali uvek ponavljam da je svaki moj uspeh i njihova zasluga. Roditeljima i direktorkama moje matične agencije “Models Inc.”, Mirjani Udovičić i Danijeli Dimitrovski-Amidižić ,uvek ću biti zahvala na savetima i posvećenosti. Od početka su me usmeravale i vodile računa o svakom detalju, a tako je i danas. Kada imate takvu podršku i jak oslonac, ništa nije teško i nemoguće.

Za kratko vreme postigli ste neverovatan uspeh u poslu kojim se bavite. Koje su vam neostvarene ambicije i čemu stremite u manekenstvu?

- Moja karijera odvija se korak po korak, nadam se da će tako biti i ubuduće. Volela bih da jednog dana budem na naslovnici “Voga”, to je želja svakog modela.

Modeli često dobijaju stvari kreatora sa kojima sarađuju, koji komad vam je najdraži?
- Najdraže su mi farmerke koje sam dobila na reviji Stele Makartni, kao i čizme sa revije Barbare Bui.

Štedite li novac koji zaradite?
- Mlada sam počela da zarađujem i cenim svaki zarađeni dinar. Ne bih rekla da štedim, pre da racionalano raspolažem novcem.

Imate li često priliku da dođete u Srbiju i kako provodite vreme kada ste kod kuće?
- Trudim se da u Srbiju dođem što češće mogu, ali ne ostajem uvek dugo. Kada sam tu, trudim se da položim ispite u školi i uživam sa porodicom i prijateljima.

Vanredno završavate srednju školu. Uspevate li da pronađete vremena za učenje?
- Naravno, već sam spomenula da u Njujorku tražim školu u kojoj ću nastaviti obrazovanje, cilj mi je da završim fakultet. Mislim da je sve stvar dobre organizacije, do sada sam s lakoćom uspevala da postignem i jedno i drugo.

Jeste li stekli prijatelje među manekenkama ili slavnim kreatorima sa kojima sarađujete?
- Otkako sam počela da se bavim manekenstvom družim se Francuskinjom Paulinom, s vremenom postale smo veoma dobre prijateljice i uskoro ćemo početi da živimo zajedno. Pored nje upoznala sam još dosta drugarica sa kojima se odlično slažem.

Imate li u Njujorku priliku za izlaske i žurke i volite li da se provedete kao vaši vršnjaci?
- Kada imam slobodno vreme, u Njujorku obično danju izlazim u šetnje i obilaske, a uveče sa drugaricama idem na večere. Najlepše se provedem kod kuće sa prijateljima.

Kako vidite sebe kroz deset godina?
- Nisam razmišljala toliko daleko, jer trenutno prilično brzo živim.


Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin