Đole i Vesna Đogani: Naša letnja avantura

Đole i Vesna Đogani: Naša letnja avantura

Autor: | 05/08/2014

0


Svakog leta, po tradiciji, Đole Đogani porodični odmor započinje u Italiji, a završava na crnogorskoj obali Jadrana. Sa suprugom Vesnom, sinom Adrijanom i kćerkicom Laurom legendarni denser krenuo je u živopisni „đir“ do mora, starom i dobro poznatom trasom, obilazeći gradove čiji je šarm zavoleo pre mnogo godina. Posetili su Zagreb, Ljubljanu, Trst, Veneciju, Bolonju, najduže se zadržavši u Peskari, gde je Đole svojevremeno plesao. Posle nekoliko dana i više od hiljadu i po kilometara pređenih automobilom, iz Barija su se trajektom uputili na drugu stranu jadranske obale, do Bara, a potom stigli u Bečiće i luksuzni hotel „Splendid“, u kome su svakog jula redovni gosti.
Kada se prošlog leta odmarala na istom mestu, Vesna Đogani je s ponosom „prošetala“ svoj trudnički stomak. Sada, sa istim ponosom, lepša polovina popularnog muzičkog dvojca pokazuje savršenu figuru koju je uspela da povrati šest i po meseci posle porođaja. Naravno, sva pažnja brižnih roditelja usmerena je na decu, posebno na malu Lauru, koju su dobili početkom godine. Dok uživaju na bazenu, briga o najmlađem članu vesele porodice prepuštena je tati.
- Vreme je divno, toplo je i prijatno. Sunce i ova morska atmosfera veoma prijaju Lauri, koja sve vreme nešto brblja na nekom svom jeziku i pokušava nešto važno da nam saopšti. Mnogo je slatka. Još prvog dana uneo sam je u bazen za decu. Voda nije bila baš topla, pa je malo plakala, ali već sledeći put je bila oduševljena i, evo, ne prestaje da se brčka. Sve ovo je pravi doživljaj za nju, od žamora koji sluša svuda oko sebe na plaži, do ogromnog prostranstva koje radoznalo posmatra, jer je svoju malu kadu zamenila velikom vodom - smeje se Đole i otkriva da sina Adrijana nikako ne može da nagovori da uđe s njim u more. Naime, žali se da je previše slano. No, dečak sve vreme brine o mlađoj sestri i ponaša se kao pravi zaštitnik.
I Vesna je oduševljena boravkom na moru, jer je mislila da zbog bebe neće ići tako daleko, pogotovo ne do Italije, kao prethodnih godina. Đoletove kćerke iz braka sa Slađom Delibašić ovog puta im se neće pridružiti u Bečićima, s obzirom na to da je Marinela imala ispite i da planira letovanje sa svojim društvom, dok starija Silvija, koja je nedavno postala majka, još razmišlja gde će putovati sa porodicom.
Vesna se svojim brižnim suprugom nedavno pohvalila na „Instagramu“, kada je postavila video snimak na kome se vidi kako Đole uspavljuje Lauru. Slavni denser odlučio je da se potpuno opusti i posveti deci, pa za poslovne obaveze odvaja samo prepodnevne sate, dok uživa u kafi.
- Ujutru, posle doručka obavim sve razgovore vezane za posao, a onda telefon ostavljam u sobi i svi zajedno idemo na bazen ili plažu. Sakrijemo se u hlad, pobegnemo pod palme ili suncobran. Posle ručka i popodnevnog odmora ponovo idemo na kupanje, a uveče se šetamo pored obale i večeramo u nekom od lepih restorana - pričaju Đole i Vesna, koji će u čarima leta i Crnogorskog primorja uživati do početka avgusta.


Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin