Jovana Milojčić: Letovanje sa kćerkicom bilo je najnapornije, ali i najlepše u mom životu

Jovana Milojčić: Letovanje sa kćerkicom bilo je najnapornije, ali i najlepše u mom životu

Autor: | 09/08/2014

0


Osvežavajuće strujanje maestrala, zaštitnička hladovina borova i zapljuskivanje talasa duž obale hvarskog ostrva i ove godine privoleli su voditeljku televizije „Prva“ Jovanu Simonović Milojčić da julske dane provede na hrvatskoj obali Jadrana. Mlada majka, koja je pre četiri meseca na svet donela kćerku Simonu, nedavno je proslavila trideseti rođendan, a najlepši poklon toga dana bili su joj društvo supruga Miloša i njihove naslednice. Za magazin „Hello!“ lepa Beograđanka iznosi detalje prvog zajedničkog putovanja tročlane porodice Milojčić, otkrivajući kako se snalazi u roditeljskoj ulozi i koliko joj prija bračni život. Na početku, Jovana priznaje da se pomalo plašila da kćerku povede na duži put, ali nije pogrešila.
- Ispostavilo se da je to pun pogodak jer joj svež vazduh i more mnogo prijaju. Lepo spava i uživa u svakom trenutku, a i mi sa njom - sa radošću priča voditeljka, koja sa suprugom i kćerkom uživa u čarima Hvara.
- Najviše nam prija da u hladu borova gledamo u more i ne radimo ništa, osim možda s vremena na vreme da bacimo poneki kamenčić.
Uprkos želji da sa Simonom provode svaki trenutak, Jovana je sa suprugom ukrala i poneki trenutak samo za njih dvoje.
- Imali sam sreću da su Miloševi roditelji bili sa nama, tako da su nam mnogo pomogli i omogućili da se i mi malo odmorimo i isplivamo u lepom Jadranu. Nema sumnje da je odmor sa detetom aktivniji i naporniji od onog udvoje, ali ovo je ipak naš najlepši godišnji odmor do sada - kaže ponosna majka, koja sa oduševljenjem i velikom pažnjom prati svaku promenu na Simoni.
- Svaki dan je novo otkrivanje sveta koji okružuje moju devojčicu. Osim što liči na oca, čini mi se da je nasledila i divnu, staloženu energiju na mog supruga, a na mene ima samo boju očiju, za sada. Videćemo, komešanje gena tek počinje, tako da svakog dana primećujemo nešto novo.
Bračne zavete sa suprugom Milošem razmenila je pre devet meseci. Iako je skladan par živeo zajedno i pre venčanja, burme na ruci ipak su donele promenu na koju su morali da se naviknu. Ali, ona značajnija usledila je pet meseci kasnije, kada je, kaže Jovana, Simona unela živost u njihov život i ulepšala ga u potpunosti. U društvu najvoljenijih, proslavila je trideseti rođendan, zakoračivši u četvrtu deceniju na osoben način, bezbrižna i zadovoljna.
- Svake godine osećam se snažnijom. Mislim da bi godine trebalo posmatrati kroz nova iskustva, a ne kroz bore ili slično. Rođendan sam proslavila u jednoj konobi u hvarskim brdima sa mojim najbližima, uz travaricu i kolač od rožade - kaže Jovana, koja je posle porođaja brzo uspela da povrati staru liniju.
- Trudila sam se da se u trudnoći hranim zdravo i išla sam na jogu, tako da verujem da mi je to pomoglo da povratim staru liniju. Sigurno da je i dojenje uticalo jer kažu da se kilogrami tako lakše gube. Ipak, mislim da su današnje porodilje pod pritiskom da dovedu liniju u red preko noći, a to nije nimalo lako. Meni je uspelo, ali ne bih imala ništa protiv ni da mi je ostao koji kilogram viška. Žena ipak bolje izgleda sa oblinama.
Iako ju je Simonin dolazak na svet zatekao potpuno spremnu da savlada sve izazove majčinstva, šarmantna novinarka ne krije da su je neke stvari ipak iznenadile.
- Uloga mame je lepša, ali i teža nego što sam mogla i da sanjam. Kada kažem teža, ne mislim na obaveze oko odgajanja deteta, kao što su presvlačenje i dojenje, jer to je prirodno i ide samo od sebe. Mislim na stepen odgovornosti koju majčinstvo nosi, uvođenje u svet tog novog bića - sa dozom strepnje opisuje majka devojčice koja je iz korena promenila i njen doživljaj ljubavi.
- Tek kada prestanete da budete okrenuti samo sebi, shvatite šta znači istinski voleti.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti