Marija Karan: Brak mi prija, sve je lepše udvoje

Marija Karan: Brak mi prija, sve je lepše udvoje

Autor: | 15/10/2014

0

Glumica Marija Karan, koja je bioskopsku publiku osvojila ulogom u filmu „Kad porastem, biću kengur“, a široki auditorijum ulogom simpatične tinejdžerke Maje u humorističkoj seriji „Ljubav, navika, panika“, na listu profesionalnih ostvarenja nedavno je dodala i mjuzikl „Kosa“, koji je nedavno izvela u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ u Beogradu. U svojevrsnom polučasovnom rimejku brodvejske hit predstave zanosna crnka briljirala je u glavnoj ulozi, a zaštitno lice brenda „Head & Shoulders“ za „Hello!“ kaže da do sada nije imala plesnog iskustva.
- Nikada se nisam profesionalno bavila plesom, ali volim da plešem za svoju dušu. Još od časova scenskog pokreta na akademiji pratim rad sledbenika čuvenog Žaka Lekoka, Boba Vilsona i Sajmona Mek Brnija i njegov „Theatre de Complicite”. „Oskarovac“ Džefri Raš jedan je od Lekokovih studenata, a upravo sam sa njim imala priliku da razgovaram na tu temu posle njegove predstave na Brodveju - otkriva glumica, koja je u maju stala na „ludi kamen“, izgovorivši sudbonosno „da“ holivudskom producentu Džoelu Lubinu. Tridesetdvogodišnja Marija nerado govori o svom emotivnom životu, ali je u intervjuima za magazin „Hello!“ u nekoliko navrata govorila o svom izabraniku.
- Najviše od svega mi se dopadaju njegova iskrenost i hrabrost, ali i veoma dobra organizovanost, razumevanje i spremnost da me uvek voli, vodi i prati - rekla je gospođa Lubin, koja uživa u prvim mesecima bračne idile sa poznatim holivudskim producentom.
- Život je vredan ako ga delite sa drugima. Udvoje je uvek lepše, bilo to zvanično ili ne. Kada je reč o pravim emocijama, suština se ne menja formalnim činom sklapanja braka - ističe Marija, koja ostaje uzdržana od odgovora na pitanje o proširenju porodice.
Iako bi nastavak holivudske karijere, uz podršku supruga, bio logičan korak, Marija zagonetno govori o svojim profesionalnim afinitetima, ne isključujući mogućnost da posle Evrope i Amerike, narednu ulogu zaigra na trećem kontinentu.
- Do sada sam radila u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Engleskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Kanadi i Americi. Možda je moja sledeća stanica Australija ili pak neka druga daleka destinacija - kaže Marija koja poslednjih nekoliko godina živi na relaciji Beograd - Los Anđeles, zbog čega se oseća privilegovanom.
- I Beograd i Los Anđeles podjednako doživljavam kao svoj dom. Kad god mogu dođem u Beograd, a Los Anđeles je moja „baza“ iz koje putujem na sve strane sveta. Nostalgije uvek ima i ne možete je pobediti. Ipak, osećam se privilegovanom jer imam dva doma, govorim dva jezika, imam porodicu i prijatelje i tamo i ovde, pa na sve to gledam kao na prednost i na taj način se i borim protiv nostalgije.
Iako često prisustvuje glamuroznim događajima u Holivudu, proslave u svetskoj prestonici filma rado menja za druženja u intimnijoj atmosferi.
- Najviše volim kućne žurke, posebno večere sa odabranim društvom. Uživam u tim situacijama jer se svi poznajemo i opušteni smo, dok su glamurozni događaji uglavnom poslovnog karaktera gde se ljudi više trude da ispoštuju norme nego da se druže i opuste.

Intervju: Deana Đukić, Life Content

Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin