Dejan Petrović: Srećan sam što je kćerka Jovana muzički nadarena

Dejan Petrović: Srećan sam što je kćerka Jovana muzički nadarena

Autor: | 18/10/2014

0

Naš najbolji trubač Dejan Petrović, kome se ove godine ostvario san da nastupi na festivalu „Egzit“, najveću inspiraciju za velike uspehe crpe iz pozitivne energije koju mu pružaju supruga Branka i sedmogodišnja kćerka Jovana. Poznati muzičar već ovog meseca sa „Big bendom“ objaviće novi CD, a 13. novembra ih očekuje veliki koncert u Centru „Sava“, kome se svi u porodici Petrović neizmerno raduju. Dok korak po korak niže uspehe, dvadesetdevetogodišnji muzičar sve češće razmišlja o preseljenju iz rodnog Užica u Beograd, koje je dugo odlagao.
- Život u Užicu meni i mojoj porodici omogućava mir koji ne bismo mogli da imamo u prestonici, ali zbog obaveza koje imam u Beogradu stalno sam „na točkovima“, pa smo doneli odluku o preseljenju i samo je pitanje dana kada će se to dogoditi - počinje priču Dejan.
- Ova godina za mene je bila puna poslovnih izazova, a vrhunac je bio koncert na „Egzitu“, kojim sam ostvario svoj veliki san i posle toga nastup na „Beer Festu“. Uskoro izlazi i moj četvrti album, a drugi koji radim sa „Big bendom“ nakon čega nas očekuje veliki koncert u Centru „Sava“ koji će biti kruna moje dosadašnje karijere - iskren je poznati trubač koji ima velike ambicije u poslu.
- Ima još mnogo snova koje želim da ostvarim, ali u životu volim da napredujem korak po korak, jer sam mnogo puta posmatrao ljude koji su preskakali stepenice kako su kasnije strahovito padali. Cilj mi je da jednog dana sviram sa Stingom i siguran sam da ću i to ostvariti - iskren je Petrović.

U porodici atraktivnog muzičara truba je instrument koji sviraju sve generacije, a Dejan, po ugledu na svog oca, pomera granice i svakom novom obradom dokazuje da pored izvornih odlično može da svira i nešto tvrđe rok numere. U njegovoj muzici najviše uživaju supruga Branka i kćerka Jovana, koja je od oca nasledila muzički talenat.
- Branka i ja upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja 2006. godine, a već naredne smo se venčali i dobili Jovanu. Zaljubili smo se jedno u drugo iste večeri kada smo se upoznali, a što smo duže zajedno sve više se volimo i stičemo međusobno poverenje - tvrdi popularni trubač, koji kaže da su on i njegova supruga potpuno različite osobe, ali da se odlično dopunjuju.
- Nas dvoje imamo potpuno suprotne temperamente, ali baš zbog toga lepo funkcionišemo. Ja sam osoba koja uvek reaguje emotivno i na „prvu loptu“, dok je ona tu da smiri situaciju. Bolje od mene ume da proceni ljude i ono što se dešava i uvek kada sam poslušao njen savet nisam pogrešio. Kada pravim velike rezove u životu, vrlo mi je bitno njeno mišljenje - iskren je Dejan, kome je njegova kćerka, koja je krenula u prvi razred, na vrhu liste prioriteta i najveći izvor radosti.
- Rano sam ostao bez oca, počeo sam da radim kao tinejdžer pa je moje detinjstvo trajalo prilično kratko. Kada je Jovana krenula u prvi razred, setio sam se sebe u tom uzrastu i taj događaj sam doživeo vrlo emotivno. Mnogo sam slušao o ljubavi između kćerki i očeva, ali tek kada sam dobio Jovanu, shvatio sam koliko je ta veza jaka. Ništa mi nije teško da uradim za nju. Drago mi je da je nasledila talenat od mene, pa uskoro planiramo da je upišemo u muzičku školu jer je sama izrazila tu želju. Pohađa i časove baleta - govori ponosni otac.
Iako mu posao kojim se bavi donosi mnogo radosti i zadovoljstva, poznati trubač kaže da je često razdvojen od porodice, što svima teško pada.
- Odsustvo od kuće je nikada nije prijatno, ali moja supruga je znala za koga se udaje i nikada mi ne zamera zbog toga. Sve što se propusti nas troje nadoknadimo u slobodnim trenucima kada najradije idemo u moje rodno selo pored Užica ili u Kokin Brod, odakle je Branka. Vreme provedeno u prirodi svima nam najviše prija, a ja uživam i u lovu i ribolovu - iskren je Dejan, koji otkriva kako je nedavno uspeo da smrša trideset kilograma.
- Jednog dana ustao sam i odlučio da se rešim viška kilograma. Ma koliko su mi pre toga Branka i drugi govorili da bi trebalo da se odreknem masne hrane i slatkiša, nisam ih slušao. Sada, kada sam smršao, sve je mnogo lepše. Tako sam jednog jutra ustao i rešio da naučim engleski jezik, što se i dogodilo, a sada čekam dan kada ću na isti način odlučiti da ostavim pušenje - zaključuje Dejan.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti