Pola sata sa... Nikolija Jovanović

Pola sata sa... Nikolija Jovanović

Autor: | 01/11/2014

0

Pevačica Nikolija Jovanović nedavno je raskinula višegodišnju vezu sa košarkašem nigerijskog porekla, Atanasiosom Adetokunbinom i trenutno je potpuno fokusirana na karijeru. Dvadesetpetogodišnja Beograđanka kaže da je guši pomisao na brak i da trenutno sebe ne vidi u ulozi nečije supruge. Kćerka muzičke zvezde Vesne Zmijanac nedavno je snimila spot za pesmu "Kako posle mene", koju promoviše nastupajući po klubovima širom Evrope. Na putu muzičkog izvođača, koji je odabrala, ima punu podršku majke, dok bi njen otac Vladan Jovanović bio najsrećniji da je njegova naslednica odabrala neko drugo zanimanje.
Za magazin "Hello!" nekadašnja učesnica šou programa "Ples sa zvezdama" odgovara na pitanja.

Nedavno ste objavili novi singl. Kako ste zadovoljni reakcijama na numeru?

- Volim da eksperimentišem i zanimljivo mi je da pravim drugačije pesme, ne samo zbog publike, nego i zbog sebe. Ne mislim da bi trebalo da idem istim putem kao većina izvođača, jer je to dosadno. Nemam recept za uspeh, igram se kada već imam talenat i mogu da se bavim kreativnim poslom. Što se tiče same pesme, to je mešavina bugarskog i našeg melosa, kao i pevanja i repa, što je inače karakteristično za moje pesme. Ostala sam dosledna svom stilu, ali je ovo malo približnije publici u našoj zemlji.

Vaš stajling je provokativan. Da li vam je to pomoglo da se probijete na vašem putu i privučete pažnju publike?
- Ja ne radim u biblioteci, već se bavim šou biznisom, a to zahteva određenu vrstu provokacije i ne podrazumeva samo lepo pevanje. Ja nisam Marija Kalas da mogu samo da stanem i da pevam. Izabrala sam neki drugačiji, interesantniji stil. Neće biti tako celog života, ali od mene publika može da očekuje svašta, pa čak i da se zakopčam do grla ili da otpevam neku baladu. Ne volim predrasude i ne volim da me etiketiraju na bilo koji način.

Nedavno ste raskinuli dugogodišnju vezu, a nedugo zatim ste izjavili da vas guši pomisao na brak. Da li je možda inicijativa vašeg partnera na taj korak bila razlog za raskid?
- Ljudi vole da izvlače iz konteksta. Ja sam samo rekla da neću da pričam o privatnom životu i da mi je karijera na prvom mestu. Rekla sam i da nisam spremna za brak, da se gušim od pomisli na to jer sam isuviše mlada, ali bio je to deo neke opšte priče.

Da li se sa vašom mamom Vesnom savetujete kada imate ljubavne probleme?

- Naravno da ne, ne mešamo se jedna drugoj u privatni život. Imamo samo jedan uslov, da nema patnje po kući.

Da li je istina da vam mama često kaže da ste "stipsa" kao Lepa Brena?
- Istina je da će ona kupiti jednu, a ja tri haljine za iste pare. Ali to ne znači da sam stipsa. Važno je da nikada nikome nisam ostala dužna.

Koje ste Vesnine pozitivne osobine nasledili, a koje negativne?
- Ja sam ista majka. Nasledila sam čak i njenu gestikulaciju, ponašanje, reakcije. Definitivno sam hrabra na nju, a postajem i odlučna, što do sada nisam bila. Sposobna sam i samostalna. Možda čak i presamostalna za jednu ženu. Obe smo malo "mrgudi". Nekad me ona okrivi da unosim loše raspoloženje u kuću, a ja njoj onda kažem da je ona mrgud već dvadeset pet godina. Naš posao je takav da moramo da budemo raspoložene sve vreme kada smo pred publikom, pa ne možemo baš da budemo da nasmejane po ceo dan.

Koliko je to što ste živeli i školovali se u Atini uticalo na širinu pogleda na život?

- Ja sam širinu pogleda na svet imala i sa šesnaest godina i to je bio razlog što sam otišla. Osećala sam da mi je ovde nedovoljno prostora za neke stvari, između ostalog i za školovanje. Prijao mi je odlazak u inostranstvo i život u Atini, to je bio jedan od najlepših perioda do sada.

Majka vas podržava kada je posao u pitanju, dok bi vaš otac voleo da ste odabrali neko drugo zanimanje.
- Voleo bi da radim bilo šta drugo, na primer da radim u nekoj grčkoj multinacionalnoj kompaniji. I Vesna bi bila srećnija da ustajem ujutro, a ne da tada idem na spavanje, ali se i ona time bavi, pa ne može mnogo da mi prebacuje.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Andreja Damnjanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin