Sanja Kužet: Volela bih da sinu Andriji podarim brata ili sestru

Sanja Kužet: Volela bih da sinu Andriji podarim brata ili sestru

Autor: | 12/11/2014

0

Televizijska voditeljka Sanja Kužet, koju je publika upoznala prvo kao prezenterku vremenske prognoze na „Pink“ televiziji, sa kolegom Vojom Nedeljkovićem vodi takmičarski šou „Zvezde Granda“. Ova tridesetjednogodišnjakinja se u prošlosti okušala i kao glumica u filmovima „Šejtanov ratnik“ i „Doba nevinosti“. Nekadašnja voditeljka emisije na sreću „Bingo“ sa dvadeset šest godina ostvarila se u ulozi majke. Tada je verovala da će njena zajednica sa biznismenom Zoranom Piperom potrajati, ali su ubrzo shvatili da kroz život ipak ne mogu da idu zajedno, te su se mirno razišli. Od tada oboje imaju zajednički cilj, da njihovog petogodišnjeg sina Andriju izvedu na pravi put. Poznata Beograđanka u tome ima podršku svojih roditelja i rođene sestre, koji se sa njom raduju svim životnim uspesima i pružaju joj pomoć kada je najteže. Za magazin „Hello!“ kaže da bi njeno srce mogao da osvoji duhoviti muškarac, pun samopouzdanja, koji ima razumevanje za njene potrebe, a sa kojim bi ljubav trajala do kraja života.

Emisija „Zvezde Granda“ sada se emituje na „Prvoj“ televiziji. Kolika je to promena za vas, s obzirom na to da ste godinama bili deo tima „Pink“ televizije?

- Posle dugogodišnjeg rada i iskustva koje sam stekla na „Pinku“, put me je odveo ka „Grandu“ i vezala sam se za ovu produkcijsku kuću. Ponosna sam što sam deo jednog tako profesionalnog tima. Konkretno, u mom angažmanu nema promene, ali su mi prelaskom na „Prvu“ televiziju svakako otvorena nova vrata. Tu su novi kontakti, poslovni saradnici, pa i korisni saveti.

Da li je vođenje ove emisije upravo ono što ste priželjkivali i u čemu se pronalazite?
- Posle dugogodišnjeg rada u Informativnoj redakciji, zabavni sadržaj mi za promenu istinski prija. Iz ove perspektive, sebe vidim u velikim šou-programima, jer smatram da sam im dorasla i osećam se dobro u tom formatu.

Uživate li u modnim transformacijama koje prate svaku emisiju i kakav stil oblačenja volite privatno?
- Transformacija je važan deo ovog posla pa i samog šou-programa i zauzima veliki deo mog radnog vremena. Za emisiju „Zvezde Granda“ kompletiram stajling u dogovoru sa mojim timom, pre svega dizajnerkom Marijom Šabić, koja je vizuelno obeležila prethodnu sezonu emisije. Trudim se da budem drugačija, dinamičnija i interesantna, jer televizija je medij koji mi to omogućava, ali neprikosnoveno od svakog zahteva. Privatno se oblačim u skladu sa obavezama.

Rekli ste da ste imali "savršen razvod". Šta to znači?

- To je rekao naslov, nije doslovce moja izjava, ali suština je da neprijatnosti i trzavica nije bilo. Civilizovano i dostojanstveno, posle razvoda je svako privatno krenuo svojim putem. Naravno da imamo zajednički i neraskidivi put na koji smo ponosni. To je naš predškolac, sin Andrija.

Koliko je vaš bivši suprug prisutan u odrastanju vašeg sina?
- Andrijin tata je tu, aktivno učestvuje u njegovom odrastanju, koliko mu to obaveze dozvoljavaju. On je važna ličnost u Andrijinom životu, a nadam se i veliki oslonac u budućnosti.

Na koji način vaspitavate sina i jeste li stroga majka?
- Imam jednog nemirka koji je vrlo živahan, ne zatvara usta po ceo dan i ima potrebu da neprestano bude centar mog dana, nedelje, života. Ponekad je to teško ispratiti, ali on ne dozvoljava da bude drugačije. Samostalan je, a ujedno i velika maza. Uglavnom sam blaga, ali pravila se znaju i, kada se granica pređe, sledi kazna. Davno mu je dato do znanja da mora da bude pošten i dobar, a vaspitanje ide iz kuće.

Kako Andrija reaguje kada vas vidi na televiziji ili kada vam neko priđe na ulici da se fotografiše sa vama?
- Voli da pogleda, usput, kako izgledam na televiziji i odmah krene neka čudna lavina sreće koja se kod njega manifestuje skakanjem i igranjem. Uglavnom prokomentariše kako izgledam, ali on to inače radi često, ne samo kada me vidi u emisiji. Jednom prilikom su mi deca tražila autogram i našao se u čudu, pa je brže-bolje došao sa papirićem i rekao: "Mama, potpiši mi se". Naravno, nije izostala moja reakcija - smejanje do suza.

Koliko vam posao ostavlja vremena da se posvetite sinu i kako najčešće provodite zajedničke trenutke?
- Imam sreću da nemam klasično radno vreme, pa mi ostaje dosta vremena za mog mališana. Nisam zbog obaveza propustila nijednu fazu njegovog odrastanja. Kada imam snimanja pomažu mi i uskaču moji roditelji i sestra, sa kojima on uživa. Nas dvoje se družimo i igramo bez obzira na kojoj smo lokaciji, a soba je naše malo carstvo.

Mladi ste se ostvarili u ulozi majke. Koje su prednosti, a koje mane takve odluke?

- Prednost je što sada kada se sa svojom trideset jednom godinom osvrnem, vidim gde mi je prošlo najdragocenije vreme i da sam postigla nešto veliko. Moj sin mi je najveća motivacija na svim životnim poljima i tvrdim da sam zbog njega ovakva kakava sam danas, a ta slagalica mi je bila potrebna da zaokružim svoju ličnost. Ne vidim ništa loše u tome da dvadeset šestoj godini postanete mama ako se dobro organizujete, osim što u mom slučaju nije zaživela zajednica koju sam želela i kakvu sam zamišljala.

Rekli ste da ne biste uspeli da izgradite karijeru da nije bilo vaših roditelja. Da li su vam oni najveća podrška u svemu?
- Porodica je najvažnija baza u životu, utočište kad je teško, a i najveća podrška kad sve ide glatko. Pored roditelja, sestra i zet su mi najveći oslonac u životu.

Ko vam je najveći kritičar?
- Sestra i mama. One me sa najboljom namerom kude ceo život da bih uvek bila bolja i jača. Volim što je tako, jer je za mene uvek jedina opcija napredovati i svakim danom biti sve bolji u svim životnim segmentima.

Retko pričate o privatnom životu. Kakav je trenutno vaš emotivni status?

- Srećna sam i ispunjena, što je najvažnije. Mislim da se to na meni vidi i moja pozitivna energija prenosi se na druge ljude.

Kakvi ste kada ste zaljubljeni?
- Stanje zaljubljenosti ima jednu manu, ograničeno je. Želim da verujem da mogu da mu produžim vek trajanja, makar za ceo život.

Koji je vaš tip muškarca i šta vas kod pripadnika suprotnog pola prvo privuče?
- Muškarac koji je siguran u sebe može da privuče moju pažnju, onaj koji je duhovit i koji ume i želi da me sluša. Naravno da bez ogromne doze razumevanja i zaljubljnosti sve ovo pada u vodu.

Šta je, prema vašem mišljenju, ključ uspešne veze?
- Uspešna veza je pre svega ona koja traje, a podrazumeva razumevanje, kompromis, iste zajedničke ciljeve, obostranu podršku i, kao kruna svega, neizmernu ljubav.

Kada biste morali da birate, da li biste izabrali ljubav ili karijeru?
- Život i iskustvo naučili su me da budućnost uvek posmatram sa tačke u kojoj se nalazim bez patetičnog osvrtanja na prošlost i stvari koje bih menjala. Sa ove tačke gledišta svakako bih izabrala karijeru.

Planirate li da se još jednom osvarite u ulozi majke?
- Bila bih neispunjena da neko malen ponovo ne zapuzi i ne zakmeči u mom domu i da moj sin ostane jedinac. Andrija je jasan u svom stavu, želi i brata i sestru.

Kako vidite sebe za deset godina na ličnom i poslovnom planu?
- Poslovno sebe i dalje vidim u medijima, kao stariju, iskusniju i uspešnu ženu, a što se tiče privatnog života, sebe vidim u domu sa porodicom.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content
Stilistkinja: Vanja Pantin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin