Ksenija i Saša Milošević: Sin Vanja oplemenio je naš život, ali želimo i kćerku

Ksenija i Saša Milošević: Sin Vanja oplemenio je naš život, ali želimo i kćerku

Autor: | 19/12/2014

0

Posle dugogodišnje veze kompozitor Saša Milošević Mare i violinistkinja i koncert-majstor "Beogradske filharmonije" Ksenija u martu prošle godine venčali su se, a pre pet meseci ljubav su krunisali rođenjem sina Vanje. U roditeljskoj ulozi oboje su se odlično snašli, a svaki trenutak proveden sa detetom pričinjava im pravo zadovoljstvo i s lakoćom ispunjavaju sve obaveze. Četrdesettrogodišnji kompozitor po treći put je postao otac. Iz prvog braka ima dva sina, četrnaestogodišnjeg Ognjena i desetogodišnjeg Luku, koji su veoma privrženi najmlađem članu porodice. Ksenija je iskustvo u odnosu sa decom stekla pored mališana svoje sestre Tijane, sedmogodišnjeg Aljoše i četvorogodišnjeg Arena. Zajedno čine veliku, srećnu porodicu, a poznati par u razgovoru za magazin "Hello!" kaže da je Vanja uneo veliku radost u njihov dom.

Kako se vaš život promenio kada je Vanja došao na svet?

Saša: Sve se promenilo rađanjem novog života. Oplemenio je moj i Ksenijin zajednički život, a što se tiče radikalnih promena, za mene nema iznenađenja jer već imam dva sina. Ksenija se odlično snalazi u ulozi majke, tako da zaista nemam nikakvih primedbi. Vanja je super beba i ne priređuje nam velika iznenađenja.
Ksenija: Iznenađujuće dobro sam se snašla u ulozi majke, mislila sam da će mi biti teže. Moja sestra ima dva sina, pa sam sa njom prošla različite faze i ništa mi nije nepoznato. Svakako da nije lako, život mi se potpuno promenio, ali mogu da kažem da je uloga majke najlepša na svetu.

Da li je vaš sin mirna beba ili stalo zahteva svu vašu pažnju?
Saša: Vanja je veselo dete. Budući da oboje imamo iskustvo, ja kao otac dvoje dece, a Ksenija kao tetka dva dečaka, mogu da kažem da je on najmirniji od svih. Kada je sit, sa njim je svaki trenutak veselje i zabava. Daje nam dosta prostora da uživamo u vremenu provedenom sa njim.
Ksenija: Stalno je nasmejan, otkad ujutru otvori oči. Nije od onih beba koje roditelje bude plačem, prvo što ugledam kada otvorim oči je njegov osmeh.

U kojim malim ritualima sa sinom najviše uživate?
Ksenija: Najlepši mi je ritual večernjeg kupanja, jer Vanja to voli, a ja uživam dok ga gledam. Posle ga nahranim i lagano se spremamo za spavanje, a on je sve vreme raspoložen.
Saša: Obožava da se kupa, pa je to uvek spektakl u kome svi uživamo.

Kako sada izgleda jedan vaš dan i koliko stižete da se posvetite jedno drugom?

Saša: Posao nam ne dozvoljava da provodimo onoliko vremena zajedno koliko bismo želeli, iako smo se dobro organizovali oko čuvanja Vanje dok mi završavamo svoje obaveze. Ksenija je i u trudnoći bila vrlo aktivna, a tim tempom je nastavila i posle porođaja. Ja imam sve više posla, ali baš zbog toga su nam zajednički trenuci dragoceni.
Ksenija: Uglavnom su prepodneva naša, onda svako izvršava svoje obaveze, a veče opet provodimo svi zajedno.

Ko vam pomaže u čuvanju bebe s obzirom na to da oboje radite?
Saša: Preko mojih prijatelja smo došli do čuvene gospođe Uge, koja je sa nama od prvog dana kada je Ksenija sa Vanjom izašla iz porodilišta. Ona nam je od velike pomoći i brzo je postala član naše porodice.

Kako ste doživeli Kseniju kao majku?

Saša: Kseniju poštujem od prvog dana jer je ona to u svakom smislu zaslužila. Kada gledam iz ugla oca i supruga, jedino što se promenilo je to što je na prelep način odgovorila zadatku majke. Ona je takav čovek, odlikaš u svakom smislu. Ksenija je strahovala kako će se snaći, a ja sam bio potpuno siguran da će sve biti kako treba. Ima zavidan staž kao tetka, njeni sestrići su često kod nas i uživamo u druženju sa njima. Znao sam da će uloga majke za nju biti pozitivno otkrovenje.
Ksenija: Saša je više verovao da ću biti dobra mama nego ja.

Učestvujete li oboje podjednako u poslovima oko bebe?
Ksenija: Saša mi mnogo pomaže, oko Vanje radi sve što radim i ja. Dosta je odsutan zbog posla, ume da se snađe da naš sin nikada ne ostane gladan, što je najvažnije.
Saša: Nažalost, ne činim to u dovoljnom obimu jer sam dosta odsutan od kuće zbog poslovnih obaveza, ali kada sam kod kuće zajedno sa Ksenijom, radim sve oko našeg sina.

Kakav odnos vaši sinovi iz prvog braka imaju sa Vanjom, viđate li se često?
Saša: Imaju divan odnos, što sam i očekivao. Iz odnosa koji sam ja uspostavio sa njima i onoga koji je Ksenija izgradila sa njima, spontan i neusiljeni prirodan sled događaja doveo je do toga da brata dočekaju na divan način. Oni, inače, vole malu decu, pogotovo moj stariji sin Ognjen, koji dosta vremena provodi sa Vanjom. Srednji sin Luka je više animator i zabavljač, ali zajedno čine divnu družinu.
Ksenija: Sada je Vanja stariji, pa u njihovom odnosu postoji interakcija. Puno im je srce kada on na neki njihov gest odgovori osmehom.

Šta vam kažu vaši najbliži, na koga Vanja više liči?

Saša: On je mešavina nas dvoje. Nekako je ispalo da ljudi sa moje strane govore da liči na Kseniju, dok njeni prijatelji kažu da liči na mene. Pošto sam ja klasični otac koji maltretira ljude sa slikama bebe, svi koji rade sa mnom u studiju, uvek kada im pokažem neke nove fotografije, kažu da je isti Ksenija. Ona ima obrnuto iskustvo, njene prijateljice iz detinjstva tvrde da je isti ja. Mi mislimo da je unikatan u svakom pogledu.
Ksenija: Nas dvoje na sve to kažemo da je najbolje da liči na sebe, uopšte nam to nije bitno.

Koje biste vaše karakterne crte voleli da vidite kod Vanje?
Saša: Meni bi odgovaralo da u svakom pogledu povuče na mamu. Pokazalo se da bi mu to bilo bolje za život. Naravno, neće moći da pobegne od gena, ali mislim da dosta toga zavisi i od vaspitanja. To mogu da kažem i na osnovu mog i iskustva meni bliskih ljudi.
Ksenija: Slažem se da je vaspitanje ključna stvar i tome ćemo se oboje maksimalno posvetiti.

Planirate li proširenje porodice?
Saša: To morate da pitate mamu. Želeli bismo da imamo i žensko dete jer u porodici imamo samo muškarce, ali moj sestrić će uskoro dobiti devojčicu, pa ćemo imati i žensko dete u okruženju. Što se nas tiče, samo da smo živi i zdravi, pa ako se to dogodi, bićemo srećni.
Ksenija: Rano je da razmišljam o tome jer je Vanja baš mali. Videćemo šta će nam budućnost doneti.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti