"Zvezdara": Moderna drama današnjeg Beograda

"Zvezdara": Moderna drama današnjeg Beograda

Autor: | 05/01/2013

0

Serija "Zvezdara", priča koja prati tri beogradske porodice, koja je okupila vrsnu ekipu glumaca, čak njih šezdeset, premijerno će biti prikazana prvog dana u „Novoj godini“ na televiziji „Pink“. Drama o savremenoj svakodnevici, prikazanoj na dramski i komičan način, sa svim problemima i dešavanjima običnih ljudi, okosnica je ovog serijskog programa. Reditelj ostvarenja Dragoslav Lazić istakao je da je posle dva meseca danonoćnog rada izuzetno zadovoljan odabirom glumaca i snimljenim materijalom.
- Serija „Zvezdara“ vrlo duhovito i komično sažima beogradsku svakodnevicu prikazanu kroz tri potpuno različite porodice i zanimljive likove. U glumačkoj postavi su iskusni glumci Branislav Lečić, Gorica Popović, Janoš Tot, Vesna Čipčić. Pored njih tu su i njihove mlade talentovane kolege poput Igora Đorđevića, Siniše Ubovića, Sofije Juričan, Mirke Vasiljević, Dragane Mićalović, koji će biti pravo osveženje za televizijsku publiku - kaže za magazin „Hello!“ filmski stvaralac Dragoslav Lazić koji je na ovom projektu angažovao svoju kćerku Anitu Lazić, kao i suprugu Draganu Turkalj.
Lik majke iz jedne od tri porodice, kojom se serija bavi, tumači Gorica Popović koja jedva čeka da vidi celokupan materijal jer dešavanja u druge dve familije ne zna.
- Sa Dragoslavom Lazićem sam sarađivala i ranije i još jednom ovaj profesionalac je pokazao kako lako i opušteno radi s njim. Većinu scena smo snimali u naselju „Belvil“. Ja igram lik majke iz jedne od tri porodice, a mog supruga tumači Nenad Ćirić koji će, prema mojoj slobodnoj proceni, biti veliko otkriće beogradskoj publici. Ekipa glumaca je odlična i puna entuzijazma. Budući da ne znam šta se tokom snimanja dešavalo u druge dve porodice koje ova drama prati i opisuje, jedva čekam da vidim premijeru. Verujem da je sve odlično urađeno. Do sada smo snimili deset epizoda.
Rediteljeva kćerka Anita Lazić, PR menadžer projekta, u "Zvezdari" ima zapaženu ulogu.
- Tumačim lik Nade, što je bio veliki izazov za mene jer je karakterno veoma specifičan. Nada je žena političara, koga tumači Siniša Ubović, i koja čvrsto stoji na nogama. Ovu pragmatičnu ženuu i njeno pomalo snobovsko ponašanje u seriji neću pokušavati da osporim, već ću pronaći način da je opravdam pred gledalištem - iskrena je Anita Lazić koja objašnjava da je naziv „Zvezdara“ simbolično uzet za naslov ove serije, jer taj beogradski deo ima tragove starog beogradskog šmeka, urbanosti, ali i provincijalizma koji su doneli došljaci.
Posle brojnih ostvarenja koja su obrađivala epohu, Mirka Vasiljević je srećna što je serija "Zvezdara" urbana priča sa kojom će publika moći da se identifikuje.
- Priča koja dočarava život tri porodice u Beogradu, jedne rodom iz našeg prestoničkog grada, druge sastavljene od došljaka iz Nemačke i treće poreklom iz unutrašnjosti, odmah mi je privukla pažnju. Tumačim lik devojke iz beogradske porodice koja je, igrom slučaja, povezana sa većinom likova. Posle televizijskih serijala u kojima su se mahom prikazivale epohe, mislim da je pravo vreme za jednu urbanu priču u čijim će se problemima i radostima, sigurno, pronaći naši gledaoci - istakla je Mirka Vasiljević za magazin "Hello!".

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti