Irena Grahovac: Ostvarenje dugo sanjanog sna

Irena Grahovac: Ostvarenje dugo sanjanog sna

Autor: | 11/01/2013

0

Modnoj dizajnerki Ireni Grahovac, poznatoj po originalnim, raskošnim kreacijama od kože i krzna, snovi su se napokon ostvarili. Ona i njen suprug Zoran postali su roditelji preslatke devojčice Sofije i posle višegodišnjeg iščekivanja i pokušaja vantelesne oplodnje, supružnici uživaju u svakom trenutku provedenom sa svojom dvoipomesečnom kćerkom. Uspešnoj četrdesetčetvorogodišnjoj dizajnerki i njenom mužu ovaj doček „Nove godine“ biće poseban i ostaće u trajnom sećanju jer će radost praznika doživeti u društvu novog člana porodice koga su tako dugo i željno iščekivali.
- Ne bih ukrašavala jelku, ali pošto je Sofija stigla, onda moramo da napravimo prazničnu atmosferu koju, naravno, ona neće moći da zapamti, ali će jednoga dana imati fotografije i znati da smo se suprug i ja potrudili oko njene prve Nove godine. Inače, suprug i ja planiramo da sa detetom otputujemo u Italiju, pa ćemo joj tamo kupiti mnogo poklona. Naša Sofija ima italijansko državljanstvo, pa će njeno prvo putovanje biti u njenu matičnu zemlju.
Dolaskom novog člana porodice život bračnog para umnogome se izmenio, kako ustaljeni životni ritam tako i njihovi prioriteti. Pre nego što je postala majka Irena je bila hiperaktivna, a priče drugih roditelja o njihovim mališanima i brizi o njima smatrala je preuveličanim, ali ju je sada život na najlepši način demantovao.
- Promena je to da nikada nisam mirna, sada kada odem na posao ili bilo gde jedan deo mog mozga je uvek sa Sofijom kod kuće, uvek brinem. Nisam verovala da takva briga može da postoji, ljudi su mi govorili da će biti tako, ali sam mislila da preteruju. Međutim, sada sam se uverila da nisu ni najmanje preuveličavali u tom opisu osećaja brige za svoje dete. Mislim da, kada se rodi beba, majka instinktivno oseća svaki njen pokret, plač, kada sam odvojena od nje, osećam kada joj nešto fali i odmah se vraćam kući. Donedavno sam vodila atkivan život, putovala sam po celoj Evropi od Istanbula do Milana, sada više to ne mogu. Promenio mi se centar života, to su promene koje idu nabolje i sada kvalitetnije živimo.
Ponosna dizajnerka planira da na proleće krsti kćerku, a kuma maloj Sofiji biće Leontina Vukomanović koja joj je bila i svedok na venčanju.
- Planirali smo krštenje za proleće, najverovatnije u maju. Sofijina krštena kuma biće Leontina pošto smo nas dve kume još po jednom osnovu, ona me je venčala.
Rođenje Sofije za mnoge članove šire porodice Grahovac bilo je pravo iznenađenje jer je Irena dugo pokušavala da se ostvari u ulozi majke i najzad u četrdeset četvrtoj godini uspela je u tome.
- Tokom cele trudnoće nikome nisam želela da saopštim da sam u drugom stanju iz straha da nešto ne krene po zlu. Takođe, kada sam se porodila, pošto je porođaj bio prevremeni, nisam obaveštavala ljude, jer sam želela da budem sigurna da je sve u redu. Tek kada smo shvatili da je beba super, stidljivo smo počeli da obaveštavamo rodbinu. Nisam bila u stanju da primam posete tako da je malo njih došlo da me poseti. Mislim da su svi vrlo srećni zbog nas jer su prestali da veruju da ću ikada imati dete s obzirom na godine - iskrena je Irena.
- Neki bi rekli da sam se ostvarila u ulozi majke u poslednjem trenutku, a ja kažem da nikada nije kasno. U porodilištu sam videla mnoge trudnice od četrdeset sedam i više godina koje ća na svet doneti prelepu decu. Mislim da za trudnoću nikad nije ni prekasno ni prerano ukoliko postoji želja.
Irenin suprug Zoran u svakom trenutku je tu za svoju malu princezu i ništa mu nije teško da uradi, da je prepovije ili više puta u toku dana ode u nabavku.
- Sve majke se nadaju da će beba ličiti na njih i da će videti sebe u svom detetu, međutim, moje dete liči na oca, a on je, naravno, oduševljen tom činjenicom. Njih dvoje su potpuno isti, svi naši prijatelji su komentarisali moju i Sofijinu fotografiju koju sam postavila na „Fejsbuku“, a komentari su uglavnom bili "divna mama i mali Zoran". On je toliko voli i veoma je posvećen da svaki čas pita da li joj nešto treba. U stanju je da po deset puta ode u nabavku, uopšte mu nije teško, bilo da je reč o pelenama ili samo pakovanju maramica. Pitao me je da li bih bila srećnija da smo dobili dečaka ja sam rekla da ne bih, a i on je istakao da je baš srećan jer smo dobili devojčicu - zadovoljno kaže Irena za „Hello!“.

Tekst: Life Content, Jelena Vlahović

Foto: Stefan Koković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još