Svetlana Ceca Kitić: Novo životno poglavlje

Svetlana Ceca Kitić: Novo životno poglavlje

Autor: | 10/02/2013

0


Najbolja rukometašica svih vremena i direktor ženskog rukometnog kluba "Radnički" Svetlana Ceca Kitić nedavno je objavila roman "Emotivna priča o životu legende", koju je napisala njena prijateljica Svetlana Vujačić, u kome je rekapitulirala čitav svoj život. Ova atraktivna pedesettrogodišnjakinja osim zavidne sportske karijere iza sebe ima i pet brakova u kojima je dobila troje dece, Nikolu, Mariju i Aleksandru, kojima se najviše ponosi.
Budući da je njen peti brak sa Milanom Magićem trenutno u procesu razvoda, poznata dama poslednjih godinu dana susrela se sa problemom rada štitne žlezde.
- Što se tiče mog braka sa Milanom, odlučili smo da se razvedemo. U toku je sudski proces, tako da nije dobar trenutak da mnogo pričam o tome. Mogu da kažem da smo se rastali civilizovano i ostali smo u dobrim odnosima. Milan i ja smo i dalje u kontaktu, a nastavićemo i poslovnu saradnju - iskrena je Ceca koja se u poslednje vreme susrela sa zdravstvenim problemom.
-Usled stresnog života, pre otprilike godinu dana ustanovljen mi je ubrzan rad štitne žlezde. Ona mi je ubrzala metabolizam tako da sam smršala desetak kilograma, što i nije toliko loše budući da ponovo imam odličnu liniju. Šalu na stranu, reč je o bolesti koja nije naivna, ali nije ni strašna ako se pridržavate saveta lekara. Svakodnevno uzimam terapiju, a najvažnije je da izbegavam stresne situacije. Međutim, to nije uvek moguće pošto mislim da nema osobe u našoj zemlji koja može da živi bez sekiracije - kaže nekadašnja sportistkinja koja godinama vodi izuzetno zdrav život.
- Još od dvadeset osme godine, kada sam rodila Mariju, korigovala sam ishranu i tih pravila se i danas pridržavam. Ne jedem crveno meso, ništa što je pohovano, a izbacila sam iz upotrebe i slatkiše i gazirana pića. Osim toga, svaki dan mi počinje jutarnjom gimnastikom, i te vežbe koje ujutru radim vrlo su blagotvorne za moj organizam, jer, kao što znamo, sport je odličan ventil protiv stresa.
Poslednjih nekoliko meseci pred Svetlanom su novi izazovi i na poslovnom planu, postala je direktor Rukometnog kluba „Radnički“ u kome je nekada započela sportsku karijeru.
- Za "Radnički" me vežu samo najlepše uspomene. Tamo sam započela, ali i završila karijeru tako da sada osećam potrebu da i sama uradim nešto za taj klub, a samim tim i za ženski rukomet kod nas. Razlog više što sam prihvatila tu funkciju je da pokažem da u našoj zemlji i žene mogu da budu na vodećim mestima u sportu i da svoje obaveze mogu odlično da obavljaju - objašnjava Kitićeva koja tvrdi da ima potpunu podršku dece kada je njeno novo radno mesto u pitanju.
- Sada imam više obaveza nego ranije, jer je moj glavni zadatak da obezbedim novčana sredstva, što je i najteže. Međutim, moja deca su već odrasli ljudi i ne bune se zbog toga. Nikola ima trideset godina i već je svoj čovek, Marija ima dvadeset četiri i ume sama da se snalazi, dok je Aleksandra tinejdžerka, ali joj ne smeta kada mama nekada ne stigne da spremi ručak, jer vidi koliko me novi posao ispunjava. Imam punu podršku dece u svemu, a to mi je najbitnije - zaključuje ponosna majka.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin