Ivana Kukrić otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Kukrić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 24/03/2013

0


Jedna od naših najpoznatijih manekenki, Beograđanka Ivana Kukrić živi i radi u američkim gradovima Njujorku i Los Anđelesu. Manekenstvom je počela da se bavi kao šesnaestogodišnja devojčica, a tokom godina napornog rada u svetu mode izgradila je zavidnu karijeru u inostranstvu. Tridesetdvogodišnjakinja, koja najčešće obavlja komercijalne modeling poslove kao što je slikanje za kozmetičke preparate, poznata je po prirodnom izgledu. U rodni grad dolazi nekoliko puta godišnje kada uživa sa najmilijima u porodičnom domu u Zemunu. Ima mlađu sestru Anu, koja se takođe bavi modelingom. Zbog prirode posla koji je vrlo dinamičan, Ivana često putuje. Kada boravi u Njujorku, omiljeno mesto za predah joj je „Central park“, gde provodi vikende. Za magazin „Hello!“ zgodna manekenka govori na koji način brine o svom telu i kako se neguje.

Odlazite li često kod kozmetičara i kojim tretmanima se najčešće podvrgavate?
- Kod kozmetičara idem svakih šest meseci jer mi je koža suvlja, pa ne volim previše da je izlažem jakim kozmetičkim tretmanima. Češće idem na masaže lica ili koristim maske za hidriranje kože. Kad god imam vremena, potrudim se da odem na masažu lica, bar jednom nedeljno, što me mnogo opušta i prija mojoj koži.

Poznati ste po dobrom tenu. Koji su koraci vaše nege?

- Verovatno je genetika najviše doprinela tome, pa nikada nisam imala probleme sa kožom. Imam dosta zahvalnu kožu, mada pomalo osetljivu i suvu. Zbog posla kojim se bavim koža mog lica je često pod teškom šminkom, tako da dosta pažnje posvećujem nezi lica. Privatno se retko šminkam, preko dana skoro nikada. Pre spavanja obavezno temeljno očistim lice. Pored toga, hidratantna krema ujutru i uveče je za mene obavezna. Često lice isperem čajem od kamilice i retko se umivam vodom iz česme.

Da li ste usvojili neke bakine ili majkine savete što se tiče negovanja? Koji je nabolji savet koje su vam dale?
- Naravno. Moja baka ima više od sedamdeset godina, i dan-danas ne ide na spavanje a da se prethodno nije umila čajem od kamilice i namazala kremama. Ima fantastičnu kožu i izgleda bar petnaest godina mlađe, a verovatno nikad u životu nije posetila kozmetičara. Kada sam imala šesnaest godina, mama mi je poklonila knjigu sa prirodnim receptima i maskama za lice, koje i danas primenjujem.

Koja je tajna nege vaše kose koja je izuzetno sjajna?
- Moja kosa nikad nije farbana, pa imam taj prirodni sjaj. Leti, posebno kad sam na moru, često na kosu stavljam prirodne maske na bazi maslinovog ulja. Ne volim preterano da idem kod frizera, ali se šišam na tri ili četiri nedelje. Često operem kosu i pustim je prirodno da se osuši, retko se feniram.

Idete li na masaže tela?

- Masaže veoma volim, prijaju mi. Pošto često putujem i mnogo vremena provodim u avionu, masaže me opuštaju pa ih praktikujem jednom nedeljno. Volim da uradim i anticelulit masažu, koja se obično radi svakodnevno, deset dana u nizu. To mi je obavezan ritual bar jednom u šest meseci.

Volite li da stavljate hranjive maske za lice i da li su one nekada spravljene kod kuće?
- Maske za lice često stavljam, najviše volim prirodne supstance. Jednom sam dobila vredan savet da sve sveže što jedem, povrće ili voće, mogu da stavim i na lice, i toga se pridržavam. Verujem da je sve što je prirodno zdravije i za lice i za telo. Koji god preparat da koristim, i vidim da ima brzi efekat, znam da je pun „hemije“.

Idete li na jogu?
- Zbog problema sa leđima i povrede diskusa na kičmi koju imam odranije, počela sam da praktikujem vežbe joge. Kad sam u Njujorku ili Los Anđelesu, više vežbam nego kad sam u Beogradu. U Americi imam ustaljeni program, to je obično dva puta nedeljno vežbanja. Volim različite vrste joge, pa ih kombinujem.

Utiče li zdrava hrana na celokupan izgled?

- To je jedan od najbitnijih faktora, sigurno. Za mene zdrava ishrana nije režim, već sastavni deo života. “Zavisnik“ sam od zdrave hrane. Pijem mnogo tečnosti, jedem dosta svežih namirnica, voće i povrće mi je obavezno u ishrani tokom dana. Celog života se tako hranim i mislim da bi moj organizam teško prihvatio nezdravu hranu.

Koliko je kvalitetan san bitan za svež i negovan izgled?
- Meni je vrlo bitan i volim dosta da spavam. Moj san traje osam sati, ne volim da spavam duže, ali kad god sam u mogućnosti, preko dana odspavam barem pola sata. Taj popodnevni kratki odmor potpuno oporavi moj organizam.

Volite li da se šminkate?
- Privatno se retko šminkam, preko dana nikada, dok uveče koristim maskaru. Što se događaja tiče, ponekad koristim usluge šminkera, ali se češće sama šminkam. Za javne događaje koristim jaču šminku, ali pravilo broj jedan kod šminkanja je da vas previše šminke neće ulepšati, naprotiv. Zato uvek treba biti umeren.

Vežbate li često i da li ste ikada trenirali neki sport?

- Kao dete sam se bavila gimnastikom i atletikom, a celog života se bavim raznim sportovima u zavisnosti od sezone. Leti plivam, zimi skijam, cele godine idem na jogu, trčanje i radim vežbe.

Volite li parfeme i koja mirisna nota vam se najviše dopada?
- Izbirljiva sam kada je reč o parfemima i često mi prejaki parfemi smetaju. Ima nekoliko parfema koje koristim godinama i retko mi se novi parfem dopadne. Volim “Green apple” - “DKNY”, Issey Miyake, “Ck”, “Tom Ford”.

Tekst: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin