Petar Benčina i Tamara Dragičević: Savršeno funkcionišemo i na sceni i van nje

Petar Benčina i Tamara Dragičević: Savršeno funkcionišemo i na sceni i van nje

Autor: | 30/03/2013

0


Glumac Petar Benčina nedavno je maestralno dočarao ulogu cara Konstantina u istoimenoj predstavi koja je pripremljena u sklopu proslave hiljadu sedamsto godina od potpisivanja "Milanskog edikta". Dvadesetosmogodišnji umetnik zajedno sa ostalim članovima ansambla doživeo je ovacije na premijeri u Nišu, a potom i u Beogradu, gde je na prvom izvođenju bio prisutan čitav državni vrh.
- Pre nego što sam dobio ulogu nisam mnogo znao o caru Konstantinu koji je zanimljiva istorijska ličnost, ali je u književnosti nepravedno zapostavljen. Kao glumcu dopalo mi se što je on bio višeslojna ličnost. S jedne strane, bio je vojskovođa i surov vladar koji je u to vreme upravljao najvećim carstvom, ali je njegova ličnost imala i drugu stranu. Zahvaljujući njoj, pred kraj života okrenuo se Bogu i potpisao "Milanski edikt", prvi zvanični dokument koji pruža verske slobode - počinje priču za magazin "Hello!" Petar.
- Predstavu smo pripremali mesec dana u Nišu, a svakog dana smo imali po dve probe, što je intenzivnije od uobičajenog. Zanimljivo je da samo nekolicina glumaca iz Beograda igra u ovom komadu, dok su ostalo prvaci pozorišta iz drugih gradova Srbije. Mislim da smo napravili dobru predstavu koja će imati dug život i siguran sam da ćemo je dugo još izvoditi.
U predstavi „Konstantin“ prvi put je imao priliku da sarađuje u pozorištu sa devojkom Tamarom Dragičević, što takođe smatra lepim iskustvom.
- Nas dvoje smo sa lakoćom uvežbavali zajedničke scene i pored toga što smo na pozornici nešto potpuno suprotno od onoga u privatnom životu. Posle premijere mnogi su mi rekli da su baš te naše scene na njih ostavile snažan utisak. Podjednako dobro se slažemo na sceni, kao i u privatnom životu - iskren je Benčina.
Talentovani glumac uskoro počinje da priprema predstavu „Besnilo“ u Beogradskom dramskom pozorištu, čija se premijera očekuje na jesen, ali pre toga planira da ode na zasluženi odmor.
- Volim putovanja, kao većina ljudi. Moja porodica ima plac na dubrovačkom primoriju u jednom malom mestu na Pelješcu u blizini Stona, gde uvek rado idem. Tamara i ja smo prošle godine tamo započeli letovanje, a potom smo mesec i po dana putovali bez striktnog plana. Bili smo u Ljubljani, na Bledu, u Gracu, Trstu i mnogim drugim mestima. To mi je bio najlepši odmor, a ove godine ponovo planiramo da odemo na slično putovanje.
Osim što je uspešan u poslu, Petar je veoma talentovan i u sportu, pa slobodno vreme uglavnom koristi za različite treninge, kao i da se posveti članovima svoje porodice.
- Moj posao je takav da ili imam mnogo slobodnog vremena ili ga uopšte nemam, ali sam već naučio da s tim živim. Pošto je moja porodica mnogobrojna, najradije sam sa njom. Imam sestre bliznakinje, Anu i Nadu, koje su osam godina mlađe od mene, i četiri godine starijeg brata Igora, koji već ima svoju porodicu, tako da nam nikada nije dosadno - naglašava Benčina koji uživa u različitim sportskim aktivnostima.
- Najviše volim skijanje i svake godine odlazim na planinu. osim toga jedan sam od glumaca koji najbolje igra stoni tenis, a uskoro ću, na nagovor prijatelja, početi da treniram skvoš. Kao dečak trenirao sam različite sportove, išao sam na tenis, a potom i na fudbal. Bio sam i golman u Fudbalskom klubu „Zemun“ i u "Crvenoj zvezdi". Ipak, preovladala je ljubav prema glumi. Najveći deo detinjstva proveo sam u glumačkoj grupi kod Mike Aleksića, koju su pohađali mnogi današnji glumci. Ispostavilo se da je to bio najvažniji segment mog odrastanja - zaključuje Petar Benčina.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić
Foto: Life Content, Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti