Marko Stepanović i Mirjana Radinić: Bajkovito venčanje ispunjeno humorom i emocijama

Marko Stepanović i Mirjana Radinić: Bajkovito venčanje ispunjeno humorom i emocijama

Autor: | 09/06/2013

0

Polovina voditeljskog i autorskog dvojca emisije "Mentalno razgibavanje", na televiziji "B92", Marko Stepanović i njegova dugogodišnja devojka Mirjana Radinić zakleli su se na večnu ljubav u prelepom krajoliku Banje Koviljače. Romantični čin razmene zaveta ostavio je bez daha oko tri stotine zvanica. Marko i Mirjana mesecima su unapred brižljivo planirali najvažniji dan u njihovom životu. Budući da su oboje rođeni i odrasli u Loznici, želeli su da krunisanje svoje ljubavi proslave u rodnom kraju. Tridesetčetvorogodišnji voditelj, koji je publiku radija i televizije "B92" osvojio svojim humorom, šarmom i neposrednošću, učinio je da se njegova supruga, doktor stomatologije, na dan venčanja oseća kao prava princeza. Zaljubljeni par upoznao se preko Markovog rođenog brata Ivana i nije im bilo potrebno mnogo vremena da shvate da su stvoreni jedno za drugo.
- Video sam njenu sliku i odmah sam tražio broj telefona od brata - priseća se Marko na početku razgovora za „Hello!“.
- Otišli smo u bioskop, pa u šetnju i stalno sam mu ponavljala da mu ništa ne verujem jer je glumac. Ubrzo smo shvatili da smo vrlo slični i da je to ono pravo - dodaje Mirjana.
Ubrzo potom otpočeli su zajednički život, a putovanje na Zlatibor i doček 2012. godine će zauvek pamtiti.
- Negde pred ponoć, usred slavlja, klekao sam u sneg i zaprosio je tu na trgu. Pošto je u tom trenutku oko nas bilo trideset hiljada ljudi, pomislio sam da nema šanse da me odbije pred tolikim narodom, i bio sam u pravu. Veridbu smo proslavili sedam dana kasnije na Božić - kaže Marko.
Venčanje ovog mladog para bilo je po mnogo čemu jedinstveno, a da bi svi uživali, i mladenci i gosti, bili su potrebni meseci planiranja.
- Dugo sam birala venčanicu, ali čim sam ugledala prelepu haljinu koja je imala sirena kroj sa dragim kamenjem i cvetićima koji su poput pene bili rasuti po njoj, ostala sam bez daha. Jedva sam čekala da dođe dan kada ću je obući.
I veoma brzo je i došao taj sudbonosni dan. U raskošnoj beloj haljini sa bidermajerom od belih orhideja Mirjana je dočekala svog izabranika. Po dobrim, starim običajima Marko je došao po mladu, što je zapravo bio jedini tradicionalni deo čitave ceremonije. Kada ju je ugledao u njenom porodičnom domu, bio je oduševljen kako njegova izabranica izgleda. Posle toga usledilo je zavetovanje na večnu ljubav pred Bogom, a predivna crkvena porta i hor upotpunili su ceo doživljaj koji, naravno, nije mogao da prođe bez humora koji je Markov zaštitni znak.
- Pošto je sveštenik koji nas je venčao slušalac "Mentalnog razgibavanja" na radiju "B92", stalno me je oslovljavao sa Darko, po imenu mog kolege i prijatelja, sa kojim tu emisiju i vodim, što je bilo veoma simpatično i smešno - kaže mladoženja.
- Bilo je puno toga interesantnog. U crkvi kada sam "nagazila" Marka, spala mu je kruna sa glave, tako da se jasno zna ko će biti glavni u kući - kaže dvadesetosmogodišnja Mirjana.
Ispred oltara Marku i Mirjani čestitali su prijatelji i rodbina uz pregršt prelepih želja za njihovu zajedničku budućnost.
- Mnogi su nam poželeli da nam brak ne bude monoton kao što su njihovi. Moj kolega Dare je rekao: "Brak je lep samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da" - kaže u svom šaljivom maniru Stepanović.
Uz lepe želje i divnu muziku orkestra koji ih je pratio, svatovi su se uputili u "Kur-salon", prelepo dekorisan restoran specijalno za ovu posebnu priliku. Mirjana je bila zadužena za dekoraciju i cvetne aranžmane, a svaki detalj je bio pedantno isplaniran. Belo-zlatna dekoracija stolova i stolica upotpunila je fantastičnu balsku dvoranu sa visokim plafonima. Cveće u visokim martini čašama, buketi bež ruža na mladenačkom stolu bili su detalji koji su ambijentu dali romantičnu atmosferu.
- Venčanje smo dugo pripremali. Oduvek sam maštala da se to desi u maju, najlepšem mesecu u godini, a posebno jer je dan pre venčanja bio Markov rođendan pa smo imali dva povoda za slavlje. Sami smo sve osmislili, da bude neobično, romantično i interesantno. Trudili smo se da mislimo o najsitnijim detaljima kako bi taj dan prošao besprekorno - zadovoljno kaže gospođa Radinić-Stepanović.
- Banju Koviljaču izabrali smo iz više razloga. Prvo, hteli smo da naše venčanje bude nesvakidašnje, u prelepom ambijentu van grada. "Kur-salon", gde je upriličena zabava, je balska dvorana koju je kralj Petar Karađorđević napravio za sopstvene potrebe. Nalazi se u centru prelepog parka, a pogled sa terase na fontanu je božanstven.
Usledilo je građansko venčanje, a matičar je bio mladoženjih kolega Darko Mitrović sa kojim godinama uspešno sarađuje.
- Matičar je bio moj prijatelj i kolega Dare. Želeli smo da građansko venčanje ne bude formalno i zato smo njega zamolili da nas venča. Tekst koji je izgovarao bio je beskrajno duhovit, bila je to svojevrsna parodija na brak i sve što se u njemu dešava. Ljudi su ga neprestano prekidali aplauzima i smehom, a nas dvoje od uzbuđenja nismo znali da li da se smejemo ili rasplačemo. Jednom rečju, bio je savršen matičar i tu tremi nije bilo mesta - kaže Marko.
Najdraži kolega im je bio matičar, a najbolji prijatelji iz detinjstva kumovi.
- Odlučili smo da nam kumovi budu najbolji prijatelji, ja sam sa svojim kumom Bobanom prijatelj od šeste godine i svašta smo prošli zajedno, tako da je bilo logično da me on venča - kaže tridesetčetvorogodišnji voditelj.
- Moja kuma Anđela je prijatelj za ceo život. Uvek i u svakom trenutku je tu za mene. Ali pošto imam pet najboljih drugarica, bila mi je čast da preostale četiri budu deveruše. Tako su svi pričali o pet devojaka odevenih u iste zelene haljine, koje su bile najveselije na svadbi - dodaje Mirjana.
Uz smeh i burne emocije mladenci su razmenili burme od belog zlata koje su izrađene po njihovoj želji. Mirjanina je sa dijamantima, a na unutrašnjem delu obe ugraviran je datum i njihovi nadimci "Mirka i Mare".
Kada je došlo vreme za mladenačku tortu, svetla u sali "Kur-salona" su prigušena, ostale su samo sveće čija je svetlost obasjavala srećna lica Marka i njegove supruge, koji su prvim slatkim zalogajima zasladili zajednički početak. Po završetku zvaničnog dela usledila je zabava. Za dobro raspoloženje na svadbenom veselju veoma je bitna muzika, a Marko i Mirjana su napravili pravi izbor.
- Za muziku smo izabrali ljude koje dobro poznajemo. Zovu se "Struja bend", imaju odličan sastav i znaju sve da sviraju. Svirali su domaću, stranu, zabavnu, narodnu, rok i pop muziku. Ipak, mislim da je za sve bio šok kada su se čule stvari od grupe "Prodidži", popularna pesma "Gangam stajl", kolo u tehno verziji, bilo je zaista fantastično i nesvakidašnje. Moje kolege Darko Mitrović, Srđan Karanović i Slavko Beleslin u jednom trenutku uzele su mikrofone, napravili su fantastičnu atmosferu i podigli celu salu na noge. Ta energija je bila neopisiva.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin