Milan Lola Smiljanić: Navikao sam se na samački život

Milan Lola Smiljanić: Navikao sam se na samački život

Autor: | 19/07/2013

0

Nekadašnji fudbaler "Partizana" i reprezentativac Srbije Milan Lola Smiljanić zbog poslovnih obaveza preselio se u Tursku gde će naredne tri godine igrati za klub "Genčlerbirling". Nova adresa dvadesetšetogodišnjeg sportiste je u Ankari, gde mu je novi klub, za početak, obezbedio smeštaj u luksuznom hotelu dok ne pronađe stan koji će mu u potpunosti odgovarati. Pre nego što je otputovao i priključio se novom timu Milan je sa bivšim saigračima proslavio napredak u karijeri. Na jednom beogradskom splavu atraktivni sportista, jedan od najpoželjnijih neženja, uživao je sa prijateljima uz narodnu muziku i prelepe devojke koje su bile u njegovom društvu. Rođeni Beograđanin još sređuje prve utiske o zemlji u kojoj će turskim navijačima pokazati svoj fudbalski talenat.
- Pre nedelju dana došao sam u novi klub i za mene novi grad. Na prvi pogled Ankara mi se dopala, a ljudi koji su me dočekali potrudili su se da mi prirede dobrodošlicu koju ću sigurno ceniti naredne tri godine na koliko sam sa klubom "Genčlerbirling" potpisao ugovor. U prvo vreme živeću u hotelu u blizini stadiona, a pošto sam se priključio timu na početku priprema, veći deo leta ćemo putovati i u tom periodu ćemo malo vremena provoditi u ovom, za mene, iznenađujuće lepom gradu.
Posle leta Milan će u glavnom gradu Turske potražiti stan koji će biti njegova oaza i unapred se raduje što će ga njegovi najmiliji posećivati.
- Naravno da će mi Beograd nedostajati, to je moj grad u kome su moji prijatelji i porodica. Nadam se da će me redovno posećivati, roditelji su mi već najavili posetu. Sigurno će me posetiti brat sa suprugom jer on najbolje zna koliko mi njegova podrška znači kada igram fudbal u stranoj zemlji. Pre Turske, živeo sam četiri godine u Španiji, pa imam iskustva u samačkom životu. Odlično se snalazim i brzo se uklapam u novu sredinu jer sam sada, daleko od kuće, zreliji i spremniji za život i rad nego ranije. Nadam se da ću uspeti da naučim i neke turske reči, za sada znam da kažem dobar dan na njihovom jeziku. Potrudiću se da pronađem lep životni prostor u delu Ankare koji je miran, jer mi je odmor potreban posle treninga - priča Smiljanić.
Nostalgija, koja je svojstvena gotovo svima koji se na duže odvoje od rodne zemlje, intenzivnija je kada se razdvoje od voljene osobe. Iako su ga povezivali sa mnogim damama iz javnog života, perspektivni fudbaler još nema devojku koja će ga čekati ili biti uz njega u Turskoj.
- I dalje sam sam, pa će mi nedostajati društvo mnogih devojaka sa kojima provodim vreme u Beogradu. Naravno, reč je o mojim drugaricama, ali nisam otišao na kraj sveta i siguran sam da ćemo se redovno viđati kada se završe prireme i počne prvenstvo. Jedno je sigurno, svaki slobodan trenutak i pauze, kojih nema mnogo, provešću kod kuće sa dragim ljudima.
Na Milanovu sreću, u Turskoj su se mnogi njegovi bivši saigrači iz "Partizana" već odomaćili, pa će mu biti od pomoći da se privikne na novu sredinu.
- Radosav Petrović i Nemanja Tomić, sa kojima sam igrao u "Partizanu", takođe su u Ankari, i svakako da će mi uz njih biti lakše da steknem osećaj da sam ovde kao kod kuće, koliko god to bude moguće - kaže na kraju Lola Smiljanić.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još