Merjem Uzerli: Saznanje da ću postati majka promenilo je sve

Merjem Uzerli: Saznanje da ću postati majka promenilo je sve

Autor: | 26/08/2013

0


Turska glumica Merjem Uzerli konačno je rešila da progovori o svemu što se dešavalo, te otkriva kako je i zašto pokušala da se ubije i zašto će biti samohrana majka.
U prvom ekskluzivnom intervjuu posle nervnog sloma, za turski magazin "Hürriyet", lepa glumica, zvezda "Sulejmana veličanstvenog" otkriva sa čime se sve borila poslednjih meseci.
- Danas sam dobro, oporavila sam se. Ofarbala sam kosu, ponovo se smejem, uživam u vožnji biciklom, ali preživela sam horor - otkriva Merjem, ističući da su za njom naporna terapija, pokušaj samoubistva i prihvatanje činjenice da će biti samohrana majka.
- Po prijemu na kliniku u Berlinu, bila sam u veoma lošem stanju. Prvo su me lečili hemijskim, a zatim i homeopatskim lekovima. Čan je sve vreme bio uz mene, ali kada sam saznala za trudnoću, sve se promenilo - priča Uzerlijeva o prvim danima svog boravka u Nemačkoj.
- Istina je da sam zbog depresije pokušala da skočim sa balkona svoje hotelske sobe, ali su me u poslednjem trenutku sprečili u tome. Bilo je strašno. Jednostavno sam želela da okončam sve. Da budem uništena, da umrem, htela sam da se ubijem kako bih se konačno oslobodila. Ne umem da objasnim to što sam tada osećala. Moj um je, jednostavno, bio bolestan - dočarava ona pritisak pod kojim se našla po završetku treće sezone poznate serije, dodajući da se pokušaj samoubistva odigrao one noći kada su dodeljene prestižne Antalijske televizijske nagrade.
- Nakon te večeri napustila sam Tursku. Tek posle prvog meseca počela sam da dolazim sebi, a činjenica da ću postati majka pomogla mi je u tome. Sve se odigralo iznenada. Čan mi je došao u posetu. Vozili smo bicikle parkom, a onda seli na klupu da vidimo šta ćemo sa mnom. Naterao me je da odem do apoteke i kupim test za utvrđivanje trudnoće. Učinila sam mu to iz šale, ali kada smo videli rezultate zanemeli smo. On mi je tokom razgovora stavio do znanja da ne želi naše dete. Rekao mi je "Ja već imam dvoje svoje, i treće mi ne treba. Moraš da abortiraš! Uostalom, zar ne misliš da je tako najbolje za oboje. Pomisli samo šta će novine pisati. Reći će da si napustila seriju zbog trudnoće, da si lagala... Ova beba će sve upropastiti. Abortiraj, to danas svi rade!" - otkriva zvezda kultne turske telenovele.
- Tada sam shvatila da ulazim u sasvim novu fazu života. Znam da će biti teško odgajati dete kao otac i kao majka, ali to je moja odluka, i ne kajem se zbog nje. Imam 31 godinu, znam da u životu nema garancija ni za šta, a nisam želela da rizikujem da propustim šansu koja mi je data. Žene u mojoj porodici imaju problema sa porodom, i to je bio samo razlog više da odbijem Čanov predlog da abortiram. Znam da se mnogi neće složiti sa tim, ali ja nastavljam borbu za moju bebu - poručuje Merjem Uzerli, koja se nalazi u četvrtom mesecu trudnoće.
Na pitanje novinarke gde sebe i svoje dete vidi u budućnosti, Merjem je odgovorila da se ne dvoumi.
- Uvek sam bila jasna po pitanju braka. Nije mi bitan. To se. nažalost, nije poklapalo sa Čanovim prilično tradicionalnim ubeđenjima. Zbog toga sam odlučila da se po porođaju nastanim u Nemačkoj. U to su me još više ubedile njegove sms poruke i preteći pozivi u kojima mi je govorio da Turska nikada neće prihvatiti dete bez oca i mene kao samohranu majku i raspuštenicu. Proplakala sam mnoge noći zbog reči koje mi je uputio - otkriva Merjem, tvrdeći da je njen bivši dečko bio greška od prvog dana.
- Nikada me nije voleo kao ja njega. Idealizovala sam ga, on nije bio muškarac o kom sam sanjala. U početku me je još i podržavao, a onda mu je sve drugo postalo preče. Sada ga, zato, doživljavam baš onakvog kakav jeste - kaže trenutno najpoznatija turska trudnica.

izvor: Hürriyet/Opera17

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin